Home » България » Нова тесла за шофьорите по пътищата, вижте за какво ще глобяват
Нова тесла за шофьорите по пътищата, вижте за какво ще глобяват
Нова тесла за шофьорите по пътищата, вижте за какво ще глобяват

Нова тесла за шофьорите по пътищата, вижте за какво ще глобяват

От КАТ потвърдиха, че наличието на задължителните помощни средства за всеки автомобил не е гаранция, че няма собствениците им да отнесат глоби, ако са негодни за употреба. Санкцията за нарушението е в размер на 20 лева, уточниха униформени от София.

От 10 години насам има изисквания от Министерство на здравеопазването за това какво точно да съдържа аптечката в колата. Сред 15 артикула са посочени различни видове бинтове, превръзки, кърпи, игли, ножици, пластир за рани и разтвор на водна основа, подходящ за дезинфекция на ръце и раневи повърхности. „Кислородната вода е със срок на годност една година и трябва да се подменя, но почти няма водачи, които да са наясно с това и смятат, че само наличието на аптечката е достатъчно, за да не бъдат наказани”, категорични са от Пътна полиция.

Катаджии от столицата споделят, че актове за аптечки с изтекъл срок на годност пишат само колегите им, които искат да се заядат с шофьор. „Случва се, когато някой водач се държи като недосегаем и се прави на интересен”, признаха работещи в системата на МВР.

Униформените следят и дали пожарогасителите в автомобилите са годни за употреба. Те трябва да минат на преглед веднъж годишно и да им се постави стикер, доказващ, че са изправни. „Това се случва в пунктовете за технически прегледи, които водачите задължително трябва да посещават всяка година”, уточниха от Пътна полиция. По думите на униформените, по тази причина катаджиите почти не засичат водачи с негодни пожарогасители. Спипат ли такъв, той няма и преглед на колата и тя директно се спира от движение.
Източник: БЛИЦ

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар