Home » Технологии » Нова технология заменя OLED

Нова технология заменя OLED

Революционните технологии понякога трансформират традиционните устройства, които иначе изглежда невъзможно да се променят. Бъдещите дисплеи могат да придобият коренно нов облик в случай на масово разпространение на технология, предложена от японската компания Japan Display, която разработи прозрачен панел с течни кристали и ново поколение микро-LED екрани.

Мониторът с диагонал 12,3 инча не използва цветни филтри и поляризатори, което позволява да се създаде уникален прозрачен екран. При плътност от 125 dpi мониторът е с резолюция 1 440 x 540 и показва до 4096 цвята. Прозрачността или пропускателната способност на екран, който няма изображение, е 87%.

Нова технология заменя OLED

По-подробна информация ще бъде представена по време на официалната демонстрация на 6 декември на изложението FinTech JAPAN 2019. Масовото производство на такива дисплеи ще започне през 2020 г. Наред с прозрачните монитори ще бъдат демонстрирани и микро-LED дисплеи с повишена яркост и широки ъгли на видимост.

На тези устройства липсват обичайните филтри за подсветка, поляризиране и цветни филтри. Малкият дисплей е с диагонал от 1,6 инча и резолюция 300 на 300. Яркостта обаче беше 3000 cd / m² с ъгли на видимост над 178 °. Експертите смятат, че микро-светодиодите могат да бъдат нов етап в развитието на дисплеите и създаването на следващото поколение монитори, които ще заменят OLED екраните. Технологиите вече са заинтересували Apple.

Нова технология заменя OLED
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Дания приема закон за чист въздух

Дания подготвя нов закон за чист въздух, съобщи РИА Новости. Законът предвижда действия през следващите ...

Турция има нов секссимвол (СНИМКИ)

Турция има своя нов секс символ. Синеокият Къванч Татлъту е детрониран безвъзвратно от свой колега, ...

Новият Dartz: Ландолет с шест колела

Латвийският производител на бутикови всъдеходи Dartz публикува първото изображение на нов свръхлуксозен модел. Шестколесният мастодонт ...

Левски удря на камък с пореден трансфер

Левски изглежда ще се размине с поредна трансферна цел за тази зима. След като стана ...

Как контраразузнаването на НАТО проследи “базата на ГРУ” в Алпите

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. Западната ...

Култов рапър почина мистериозно на летище (ВИДЕО)

Рапърът Джус Уърлд е починал вчера на 21-годишна възраст на летище Мидуей в Чикаго след ...