Home » Технологии » Нов влекач от IVECO

Нов влекач от IVECO

IVECO представи наследник на Stralis, който бе флагман в гамата на италианския производител през последните 17 години. Новият влекач, наречен S-WAY, е построен на базата на предшественика си, но е по-комфортен, усъвършенстван и икономичен от него.

Нов влекач от IVECO

Новият камион ще може да се поръча с кабина с вътрешна височина 215 см, докато при Stralis максимумът бе 2 метра. Самият пътнически модул има усилен скелет, което го прави по-безопасен.

Нов влекач от IVECO

Благодарение на по-добрата обтекаемост S-WAY харчи 4% по-малко гориво от предшественика си. Новост е бронята, което се ремонтира много по-евтино при леки удари.

Нов влекач от IVECO

S-WAY може да се поръча с камери вместо странични огледала като при Mercedes-Benz Actros. Друго нововъведение – също предлагано първо от Daimler – е отпадналата нужда от планови прегледи. Бордовата електроника сама казва кога камионът трябва да посети сервиз, а собственикът може да научи всичко за техническото състояние онлайн и кои възли и агрегати се нуждаят от обслужване.

Нов влекач от IVECO

В кабината се е появил коренно различен приборен панел и множество ниши за съхранение на вещи. Техниката обаче е останала същата.

Нов влекач от IVECO

S-WAY ще се предлага с 9.0-, 11.0- и 13.0-литрови турбодизели с мощност от 330 до 570 к.с. Влекачът ще бъде достъпен също с 9.0- и 13.0-литрови мотори на природен газ с мощност от 270 до 460 коня.

Нов влекач от IVECO

Скоростните кутии са автоматици Hi-Tronix от ZF. Специално приложение за смартфон с името MYIVECO следи консумацията на гориво и стила на шофиране. Въз основа на събраната информация софтуерът предлага начини за оптимизиране на разходите.

Нов влекач от IVECO
Нов влекач от IVECO
Нов влекач от IVECO
Нов влекач от IVECO
Нов влекач от IVECO
Нов влекач от IVECO
Нов влекач от IVECO
Нов влекач от IVECO

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Турция: Русия обеща

Русия обеща на турските представители, че кюрдски бойци няма да се движат край границата, докато ...

По-добре със споразумение, от колкото без такова

Вариантът със споразумение с Великобритания винаги е по-добър от варианта без споразумение. Това заяви председателят ...

Слави Трифонов за средния пръст на Каракачанов

Показването на среден пръст в телевизионния ефир вече е нещо нормално. Това написа във фейсбук ...

Фаталната Диди: Хванах ножа, за да се защитя

24-годишната Даниела Стефанова от Костенец, която намушка смъртоносно своя приятел Тихомир Дринков-Тиши, не призна вината ...

Mercedes-AMG C 63 минава на… 2.0-литров мотор

Следващото поколение на най-мощната и бърза C-Klasse ще се оборудва с 2.0-литров четирицилиндров турбодвигател вместо ...

Спаси София направи студио пред БНТ и свой ПРеферендум

Кандидатът за кмет на София Борис Бонев измисли оригинален начин, с който да отговори на ...