Home » България » Нов дом? Експерти прогнозираха нещо невиждано, което ще се случи скоро с пазара на имоти у нас!
Нов дом Експерти прогнозираха нещо невиждано, което ще се случи скоро с пазара на имоти у нас!Нов дом Експерти прогнозираха нещо невиждано, което ще се случи скоро с пазара на имоти у нас!
Нов дом Експерти прогнозираха нещо невиждано, което ще се случи скоро с пазара на имоти у нас!

Нов дом? Експерти прогнозираха нещо невиждано, което ще се случи скоро с пазара на имоти у нас!

Народната поговорка „Моят дом е моята крепост“ олицетворява отношението на българина към имота. Имотът е предпочитана инвестиция от много хора както във времена на криза, така и на икономически ръст. Според представители от бранша скоро е възможно да се наблюдава спад в цените, който на места ще достигне дори до 20%.

„В средата на следващата година можем да очакваме спад на цените на имотите в отделни квартали. Това се отнася до покрайнините на София, а именно западните райони, някои от източните, както и южните като „Витоша“, обясни пред Нова телевизия брокерът Маноел Попов.

Според него тази тенденция няма как да подмине и другите градове в страната, но там спадът ще е по-малък. Другите представители също потвърдиха, че в момента има застой, но според тях е рано да се прецени дали цените ще се понижат.

„Имаме лек спад на сделките. Ако той продължи и в следващото тримесечие, е възможно да има корекции в цените на пазара“, коментира брокерът Гергана Тенекеджиева.

Тя е на мнение, че дори и да има спад, няма да е значителен. Това е така, защото не се очаква да има ръст на лихвите по кредитите, което би било предпоставка за промяна в цените. Въпреки текущите високи цени, голяма част от клиентите приемат тази инвестиция като сигурен и доходоносен избор.

„Дори и да имам средства, не бих рискувала в среден бизнес. Бих рискувала да инвестирам в жилища. Не бих държала пари в банката заради ниския лихвен процент“, каза Гергина Александрова-Синг.
Източник: БЛИЦ

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Приключва експеримента СИРИУС

Международният експеримент „СИРИУС“ е пред приключване, съобщи ТАСС. В рамките на експеримента 6-членен екипаж прекарва ...

Всички пием тези напитки, а те водят до рак

Ново изследване установи голяма опасност от консумацията на едни от най-разпространените напитки в света. Експерти ...

20-годишен от София хакнал НАП

Има задържан за пробива в информационната система на НАП. Той е 20-годишен и е от ...

САЩ не изключват полет до Марс през…

Американското космическо ведомство не изключва възможността за осъществяването на пилотиран полет до Марс през 2033 ...

Преди тунела – и след това

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. След ...

Култови предложения за спасяване на летния сезон станаха хит в мрежата

Паниката около твърденията, че тази година летният туристически сезон е провален, предизвика най-различни реакции от ...