Home » България » Нинова: Искаме европейски австрийски морален стандарт, а не герберски

Нинова: Искаме европейски австрийски морален стандарт, а не герберски

Искаме европейски австрийски морален стандарт, а не герберски

„София може да бъде като другите европейски столици. В последните няколко години над 1.5 млрд. евро са европейските средства, инвестирани в София. За това време и с толкова пари, тя можеше да изглежда съвсем различно. След ремонтите на ремонтите по „Цариградско шосе“, по бул.“ Дондуков“ и по „Граф Игнатиев“ малцина се обогатиха лично за сметка на милионите жители на столицата. Моделът на управление на София е умален модел на управлението на държавата.“ Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в Северния парк, в София, където се срещна с граждани заедно с кандидатите за евродепутати от „БСП за България“ Петър Витанов, Цветелина Пенкова и проф. Мариела Модева.

Нинова отбеляза още, че при 1.7 млрд. лв. бюджет все не стигат възможности за подпомагане на младите семейства с детски градини. „Едно бъдещо, различно управление трябва да започне със строителство на детски градини. Голяма детска градина струва 5 млн. лева. Нищожна сума за огромния бюджет, но жизненоважна за младите софиянци. Ще кажат- това не е европейска тема, но демографската катастрофа е в най-висша степен европейски въпрос“, коментира Нинова.

Според нея крайните софийски квартали са напълно забравени. Тя изтъкна, че регионалните различия са европейска тема, иначе кохезионната политика би се обезсмислила.

„Крайно време е районните кметове да имат самостоятелен бюджет, а не да зависят от благоволението на кмета. Както Борисов раздава парите, събрани от данъците на хората, по свое усмотрение, така кметът и общинският съвет решават на кой район какви средства да дадат, по лична преценка“, каза председателят на БСП. Тя зададе въпроса- това, че дишаме най-мръсния въздух в Европа каква тема е? „Зелени площи и спиране на раздадените под масата разрешения за строежи- тип „Артекс“- са само част от решенията. Борбата с монополите е европейска политика, но у нас те се ширят безнаказано. Правила вместо лични интереси могат да се наложат на монополистите Софийска вода и Топлофикация. Но това е моделът- срастване на властта с олигархията, корупция и беззаконие. Този модел може да се промени на 26 май, с номер 18 в интегралната бюлетина“, призова Корнелия Нинова.

Тя допълни, че сме на прага на европейски избори, които могат да променят Европа и България. „Искаме европейски австрийски морален стандарт, а не герберски. За една оставка за корупция на коалиционен партньор- европейският политик от ЕНП, канцлерът Курц, обяви предсрочни избори. За седем оставки за корупция в ГЕРБ- българският политик от ЕНП Борисов заяви : „и да загубя изборите, няма да подам оставка“. Разликата е очевидна. Ето защо твърдим, че ГЕРБ ни отдалечават от Европа и европейските ценности. И това трябва и може да се промени на 26 май“, заключи Корнелия Нинова.

България
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Цвета Караянчева катастрофира край Хитрино

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева е претърпяла пътен инцидент. Автомобилът, в който е пътувала, ...

Защо ЕС да търпи една страна, която не знае какво иска

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. Европейският ...

Десподов дебютира със загуба за Щурм Грац

Преотстъпеният от Каляри Кирил Десподов изигра първия си мач за своя нов тим Щурм (Грац). ...

Бившият на Ани Салич е общ работник

Разводът с една от най-популярните телевизионни водещи Ани Салич е преобърнал на 180 градуса живота ...

Да нахраним войника, бил той и професионален

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. И ...

Тежък удар по Маги Халваджиян

Главният изпълнителен директор на bTV Флориан Скала обяви на партито за откриване на сезона на ...