Home » България » Нинова: България става отворен двор

Нинова: България става отворен двор

Политическият живот на България става отворен двор за всякакви влияния. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в „Лице в лице“ по БТВ.

„Правителството на Борисов и мнозинството направиха стъпка назад от тази добра европейска практика да се изсветлява политическия живот връщайки финансирането от юридически лица и то без ограничения“, допълни тя.

Нинова подчерта, че ще намери начин да се финансират.

„Да, изхарчили сме си субсидията, защото тя ни се дава за партийна дейност. Ние сме ГЕРБ, които си държим парите на влог, за да печелим от лихви. Всеки лев, който сме изхарчили, се знае за какво. Те държат техните на влог, защото вероятно черпят финансиране по друг начин. Това не е нормално за финансиране на български партии“, допълни лидерът на БСП.

Председателят на БСП Корнелия Нинова заяви, че имат над 30 номинирани кандидати за кмет на столицата. Тя засега отказа да оповести имена и дали са вътрешнопартийни лица и поясни, че Кирил Добрев ще е председател на предизборния щаб на местните избори. Според нея ще има оспорвана битка на местния вот и затова е премахнато машинното гласуване. Тя обясни, че то е мярка на ГЕРБ, за да спечели в градовете с балотаж.

Относно сделката за F-16, Нинова коментира, че партията има решение за модернизация до 2 % от БВП. „Разбира се, има нужда от модернизация, но крайният договор много надвишава тази цена. Сделката е много скъпа за възможностите на България с огромни икономически и социални проблеми“, уточни тя.

„Второто е военно-техническата експертиза – в крайния вариант, който ни се предложи за ратификация тези самолети не са дооборудвани окончателно. Вероятно правителството, преговаряйки да свали цената, се лишава от боря ракети, от боря пилоти, които трябва да се обучат. Тоест и военно-техническата експертиза не отговаря на това, което беше първоначалната заявка“, допълни Нинова. Тя подчерта, че не се не се съобразяват с позицията на президента. „Неговата позиция си е негова, нашата е наша и тя е от много години“, допълни тя.

На въпрос за причините за свалянето на доверие от Борислав Гуцанов, тя обясни, че жалбите и фактите са за подправяне от страна на Борислав Гуцанов на членската маса във Варна, вписване на фалшиви членове.

„Получих от Борислав Гоцанов формуляри на хора, които са починали отдавна, както и седем формуляра с различни имена и една и съща снимка. В повечето жалби е описана тази фактическа ситуация. Втората са някои финансови въпроси към варненската организация – как се изразходва субсидията и защо преведената субсидия не стига до районите във Варна. Гласува се с кмета на ГЕРБ за сделки, срещу които партия БСП е против“, обясни тя ситуацията в БСП – Варна.

България
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Захариева: Пламен Георгиев обеща да напредне с испанския

Пламен Георгиев има качества за консул във Валенсия, заяви външният ни министър Екатерина Захариева пред ...

Идиотски гаф с телефон едва не провали футболен мач

Без ВАР остана дербито в Саудитска Арабия между Ал Фатех и Ал Насър 0:1, а ...

9 октомври 1974 г. : Умира Оскар Шиндлер

На 9 октомври 1974 г. на 66-годишна възраст умира Оскар Шиндлер. Oскар Шиндлер е немски ...

Цацаров: Незаконен съдебен състав пусна Полфрийман

Министърът на външните работи Екатерина Захариева и главният прокурор Сотир Цацаров се срещнаха с Джон ...

Димитър Пенев със секретна мисия

Легендата на ЦСКА и българския футбол Димитър Пенев бе част от приятна изненада, която колективът ...

Шарапова си спомни за голям кошмар

Руската топ тенисистка и бивша любима на нашия Григор Димитров – Мария Шарапова си припомни ...