Home » България » Николай Малинов: Шпионство – абсурдно е

Николай Малинов: Шпионство – абсурдно е

„Абсурдно е да коментираме темата шпионство. Може да коментираме цели и идеали, които отстояваме и сме ги отстоявали единствено и само по законен начин“.

Това каза председателят на сдружение Русофили Николай Малинов пред журналисти на събора край язовир „Копринка“.

От думите му стана ясно, че е бил атакуван от тези, които виждат Русия като свой конкурент. Той бе запитан два пъти кой е целял атаката срещу него.

На въпрос: „Кой Ви удари? Шпионин ли сте?“, Николай Малинов отговори, че този въпрос вече дори е смешно да бъде коментиран – от гледна точка на това, че от една страна няма нито един факт, който да се коментира в тази посока. Това, че сме правили някакви планове да налагаме своите идеали и ценности в обществото – няма нищо по-естествено в една демократична страна, това нещо да се случи.

Той заяви, че ще налага тези ценности и идеали: „До последна капка кръв.“

На повторно поставения въпрос: „Кой Ви удари?“, той отговори: „Тези сили, които не желаят мира, мирното сътрудничество и конкуренцията на културна основа между нациите да бъде доминантна в международното отношение. Тези, които виждат в Русия своя конкурент, а ние виждаме в Русия своя брат, без който българската държава – славяно-православна държава, не може да оцелее в тази вихрушка, която предстои на планетата следващите десетилетия“.

„Много голямо впечатление ми направи изказването на Мария Захарова (говорителят на руския президент Владимир Путин – б.р.), която от една страна постави въпроса за справедливостта или несправедливостта спрямо обвиненията към нас – така, както и много други политици от България и Русия – от целия спектър от крайно ляво до крайно дясно поставиха“, заяви Малинов.

Той веднага уточни, че това не бива да поставя под въпрос икономическите отношения между България и Русия в степен, в която да бъдат спънати от тази динамизация, постигната последните няколко години усилена работа.

Запитан как коментира изказванията на Великобритания и САЩ по т. нар. шпионски скандал, Малинов заяви: „Като неадекватни и неактуални“, тъй като няма шпионски скандал, няма шпионство.

Той припомни издадена от него книга „Позиция“ и заяви, че тези позиции са защитавани от него публично десетилетия наред, отбелязва news.bg.

Николай Малинов честити днешния християнски празник – Кръстовден с думите: „Голям ден, голям кръстопът.“

Оценките са много големи. Не смятам, че като патриотична организация трябва да участваме по някакъв начин в тази поляризация на настроенията на обществото, каза Малинов.

Припомняме, че навръх 9 септември електронното издание на в. „Дума“ съобщи, че бившият главен редактор Юрий Борисов е арестуван по обвинение за шпионаж. Той бе изведен от дома си с белезници. По-късно стана ясно, че Борисов само е разпитван като свидетел. Вечерта от прокуратурата съобщиха, че все още няма обвинения по разследването.

На следващия ден председателят на Сдружение „Русофили“ Николай Малинов бе обвинен за дейност в полза на чужда държава.

България
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Стана ясно защо Ред Бул биха Мерцедес на правите в Бразилия

Шефът на Ред Бул Кристиан Хорнер е на мнение, че преимуществото на отбора му на ...

Жокерa продължава кървавото шоу (ВИДЕО)

Режисьорът Тод Филипс заяви, че неговият филм „Жокера“ ще се сдобие с продължение, съобщава изданието ...

Край на далаверите с евтините коли

Покупко-продажбата на автомобили вече става само след представена оценка на возилото от лицензиран застраховател. В ...

ДАИ на място пише актове и събира глоби

Проверяващите екипи на ИА „Автомобилна администрация“ ще бъдат оборудвани с таблети, мобилни ПОС терминали и ...

Тръмп обеща: Ще ви покажа парите си

Американският президент Доналд Тръмп, изправен пред съдебни дела и политически искания да публикува данъчната си ...

Тежки поражения за Сърбия

Сърбия за една година е изгубила 395,7 милиона евро заради въвеждането на стопроцентни мита от ...