Home » Здраве » Никога повече няма да слагаш тоалета хартия върху седалката, след като разбереш защо това е…
тоалета хартия върху седалката

Никога повече няма да слагаш тоалета хартия върху седалката, след като разбереш защо това е…

Много бързо можеш да се отвратиш от обществените тоалетни. За съжаление, на много от нас ни се е налагало да ги ползваме.

Като влизаме, винаги се замисляме как да го направим една идея по-хигиенично, все пак как да сме сигурни кой е бил там преди нас? Често прибягваме до това да слагаме тоалетна хартия и си мислим, че по този начин сме една идея по-защитени. Истината е, че това въобще не е хигиенично.

Препоръчително е изобщо да не се слага тоалетна хартия или да се забърсва с нея, защото седалките сами по себе си са много умело проектирани. Всички си мислят, че те са обхванати с микроби от предишни ползватели и че може да се заразят със стомашно-чревни инфекции или дори по-лоши неща, но това не е така. Самите седалки имат специална форма и гладка повърхност, което дори предотвратява развъждането на бактерии върху тях.

В допълнение микробите не могат да се размножават отгоре, обаче ако сложим тоалетна хартия… това вече е друга тема.

Общоизвестно е, че почти никой не поставя капака на тоалетната надолу след използването и пускането на водата. В резултат на това всички тези микроби се разпространяват из стаята и обратно на тоалетната чиния. Тоалетната хартия е идеалното място, на което всички микроби да се съберат. Именно по този начин заразите могат да стигнат до теб, ще докоснеш тоалетната хартия, после несъзнателно и лицето си и по този начин ще влязат по-лесно в твоето тяло.

Същото се отнася и до обществените кранове и сушилни за ръце.

Всички ние ги използваме, а те са източник на много микроорганизми. В действителност скорошно проучване показва, че електрическите сушилни са огромен разпространител на бактерии. Оказва се, че електрическите сушилни влияят върху въздуха и по този начин разпръскват микробите и вирусните частици във въздуха. Препоръчително е да се ползват хартиени кърпи за ръце.

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар