Home » България » НФСБ в шок – няма патриотично обединение

НФСБ в шок – няма патриотично обединение

НФБС са шокирани от отказа на ВМРО за партийно обединение.

В прессъобщение от членовете на Националния изпълнителен комитет на НФСБ те изразяват изненадата си от „неочакваното решение на ВМРО“ за самостоятелно явяване на изборите за Европейски парламент.

Според НФСБ патриотите били по-силни заедно.

През последните 2 месец от партията на Валери Симеонов водели двустранни преговори с ВМРО за съвместно явяване на евровота.

„За съжаление, с решение на ръководството на ВМРО тези разговори бяха прекратени едностранно, без предизвестие“, известяват от формацията.

Решението на ВМРО обаче не отчайва партията – водени от дълга си към избирателите и желанието да бъдат единни в името на бъдещето на България, от НФСБ „за пореден път“ са готови и протягат ръка на партньора си в малката коалицията ВМРО.

„Убедени сме, че родолюбивите идеали, които отстояваме заедно в българския парламент не трябва да бъдат жертвани заради лични интереси и тяснопартийни егоизъм и амбиции“, пишат още от партията и напомнят, че именно НФСБ били в основата на обединението на патриотите още през 2014 година. Точно в името на това единение НФСБ извършили саможертва и оттеглили своята кандидатура на президентските избори през 2016 година, отстъпвайки на колегите си от ВМРО и „Атака“ кандидатурите за президентското и вицепрезидентското място. „Това донесе и най-високия успех за патриотичното обединение в цялата история на България“, припомнят още от фронта.

Поради всичко това НФСБ отново призовават ВМРО да размислят и да променят решението си за самостоятелно явяване на евроизборите.

Воеводите да се върнат на масата на преговорите в името на всички български патриоти и на България, завършват от НФСБ с протегнати ръце.

Припомняме, на 27 февруари, сряда, от националното ръководство на ВМРО обявиха, че са решили, че държат на единството на „Обединени патриоти“, но започват подготовка за самостоятелно участие на евроизборите. За лидер в листата беше номиниран Ангел Джамбазки. Всичко това дойде въпреки заявената от ВМРО позиция и призива на Каракачанов за общо явяване на евровота.

Припомняме, вече месец наред в семейството на патриотите има напрежение и неведнъж се говореше за развод.

Последната среща НФСБ-ВМРО-„Атака“ беше провалена от излизането на Сидеров от патриотичното събрание, след като Симеонов предложи да се направят промени в ръководството на парламентарната група на ОП, която се председателства от Сидеров.

Преди това пък, на коалиционния съвет на ОП преди месец, когато партньорите от малката коалиция направиха опит да се съберат, срещата отново се провали с отправени взаимни обвинения. Ябълката на раздора се оказаха именно евроизборите и водаческото място в листата.

Преди това НФСБ обяви, че преустановява преговорите с ВМРО за общо явяване на изборите.

Партията на Симеонов го издигна като партийна номинация за водач за евровота на 10 февруари, а пък Ангел Джамбазки беше издигнат от обществен комитет на 22 януари.

Ден преди това пък – на 21 януари, лидерът на „Атака“ Волен Сидеров отрече да води листата на Патриотите за евроизборите. Тогава атакистите нарекоха „откровени лъжи“ информацията, че са водени разговори за участие в евролистите, въпреки слуховете, че проблемите между Сидеров и Симеонов още от лятото насам се дължат именно на това как да бъде подредена листата на патриотите за изборите за ЕП.

Напрежение съществува и по линията Симеонов – Сидеров след сериозен сблъсък между двамата лидери през лятото и есента на миналата година. Именно от този етап на патриотичния коалиционен сюжет е и ролята на лидера на ВМРО като „синя каска“, а самото ВМРО запази неутралитет.

Източник:fakti.bg

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Google изгражда центрове за данни в Тайван

През 2007 г. Google обяви плана си за изграждане на центрове за данни в Азия. ...

Каквото и да говорят неприятелите

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. Каквото ...

Турция е нанесла въздушни удари

Турската армия е осъществила през нощта въздушни удари в района на сирийско-иракската граница, за да ...

Гриша Ганчев потвърди – Милош Крушчич ще води ЦСКА

Собственикът на ЦСКА Гриша Ганчев потвърди за dsport.bg, че Милош Крушчич ще бъде старши треньор ...

Пендаровски: България няма да блокира преговорите ни с ЕС

Българската позиция за бъдещето на интеграцията на Северна Македония е вътрешен въпрос и няма да ...

Масов фалит на авиокомпании

Поредната икономическа криза е на прага, предупреждават анализатори. Редица фактори за нейното идване вече са ...