Home » Любопитно » Неудобните въпроси за оргазма и техните отговори

Неудобните въпроси за оргазма и техните отговори

Женският оргазъм е вълнуваща тема, тъй като за разлика от мъжкия оргазъм, е по-труден за достигане и не малка част от дамите не успяват да стигнат до кулминация и удовлетворение. Това прави темата интересна и заслужава да бъде обсъдена и да се дадат отговорите на на най-често задаваните въпроси. Вижте някои от тях:
Как да знам, че изпитвам оргазъм?
Повечето жени биха ви отговорили, че това е нещо, което „просто се разбира“. Но невинаги е толкова лесно и може да се появят съмнения. Според сексолога Джес О’Райли, цитирана от Glamour, голяма част от жените имат очаквания, породени от гледане на порнофилми, че оргазмът винаги е супер чувствен и интензивен. Но според сексолога не всички оргазми са така разтърсващи и затова не може да има такива очаквания. О’Райли описва оргазмите така: „Оргазмът представлява натрупване на напрежение, което достига пик и е последвано от усещане за облекчение и чувство на удоволствие. Вашето дишане и сърдечен ритъм най-вероятно ще се ускорят, приближавайки оргазма и ще усетите пулсиране в зоната на гениталиите и внезапно удовлетворяващо облекчаване на напрежението.“
Мога да изпитам оргазъм единствено сама. Как да изпитам оргазъм и с партньор?
За много жени е значително по-лесно да стигнат до оргазъм, когато са сами и мастурбират, отколкото при секс с партньор. Това е така, защото според О’Райли, когато сме насаме със себе си, сме фокусирани единствено върху собственото си удоволствие и задоволяване, можем да се докосваме където и колкото си поискаме, както на нас ни харесва. Докато за да достигнем до оргазъм с партньора ни е необходимо повече време, практика, обяснения какво ни харесва и т. н. За да си помогнете в подобна ситуация, започнете от въпроса какво ви помага да свършите при мастурбация. Помислете върху това какво различно нещо прави партньорът ви, вместо това, което би ви помогнало да стигнете до кулминация. Например, това може да е стимулация на клитора, която вие прилагате при мастурбация, но ви е неудобно да споделите с партньора си. Но ако искате да изпитате това невероятно удоволствие и с него, започнете да споделяте за тези неща, които ви помагат да стигнете до оргазъм. Другият ключов момент е да се фокусирате върху вашето удоволствие, а не толкова върху това вие да доставите удоволствие. Това ви разсейва и отдалечава от оргазма, пише Bulnews.bg.
Как да спра да мисля, за да мога да стигна до оргазъм?
При много жени проблемът, който им пречи да стигнат до кулминация при секс, е прекаленото мислене. Мисли за партньора – как се чувства, дали му харесва, как изглеждате гола и т. н., мисли за работа или домакинство, деца, родители – целият този поток от мисли не ви помага. Много често сексолозите споделят, че жените, които имат затруднения да изпитат оргазъм, страдат именно от това – разсейват се с други мисли, вместо да се фокусират върху удоволствието. Имайте предвид, че това е съвсем естествено и нормално. За да го премахнете обаче като препятствие на пътя си, предварително се настройте на еротична вълна и по време на любовната игра насочете вниманието си към удоволствието и желанието да свършите заедно с партньора си.

Какво да правя, ако ми трябва много време, за да стигна до оргазъм?
Много жени се притесняват, че не си заслужава да отделят толкова много време, за да задоволят физическите си нужди и да изпитат сексуално удоволствие. Да, понякога оргазмите изискват повече време и усилия, особено ако се учите на тях с партньор. Това е нормално, според сексолозите, и не бива да се ограничавате времево в секса. Колкото повече се упражнявате, с партньор или самостоятелно, толкова по-лесно ще става да стигнете до кулминация. Най-важното е да се фокусирате върху удоволствието и да си напомняте, че вие заслужавате времето и усилията.
Възможно ли да изпитам оргазъм при полов акт?
Едва около 1/4 от жените изпитват оргазъм при вагинален секс и това се дължи на стимулацията на клитора. Според някои сексолози женският оргазъм се дължи изцяло на клитора, а при стандартния полов акт невинаги е достатъчна стимулацията на клитора. За да се увеличат шансовете за кулминация при секс, е важно да се фокусирате върху стимулацията на клитора било чрез докосване, използване на секс играчки или пък прилагане на определена поза.
Само аз ли имам трудности с оргазма?
Не, но повечето жени се срамуват и не обсъждат тази тема. Има много жени, които никога не са изпитвали оргазъм или срещат големи трудности за постигането му.

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Паднаха обвиненията за изнасилване срещу Роналдо

Звездата на Ювентус Кристиано Роналдо няма да бъде подложен на съдебно преследване в САЩ по ...

Кубрат и Андреа се разделили заради тази красавица (СНИМКА)

Най-успешният ни боксьор Кубрат Пулев е пратил в историята дългогодишната си връзка с фолк певицата ...

Кмет на годината за мандат 2015-2019 през септември

Конкурсът „Кмет на годината“ идва през септември. За седма поредна година през есента ще се ...

Албена Вулева захвърли фереджето (СНИМКА)

Заигравките на Албена Вулева с ориенталската мода може би приключиха. Бившата тв водеща бе забелязана ...

Биляна Дол чукна 44 гола (СНИМКА)

Биляна Дол сваля дрехи и позира чисто гола на плажа в испанския курорт Марбея, където ...

ЕС е доволен! Изборите в Украйна потвърдиха възхода

Европейският съюз приема резултата от изборите в Украйна като силен мандат за реформи. „Сега е ...