Home » България » Не откриха нарушения при къщите за гости в Монтанско

Не откриха нарушения при къщите за гости в Монтанско

Назначената проверка не откри нарушения при къщите за гости в област Монтана, предадоха от регионалното издание Zov News.

Разследването е обхванало различни места за настаняване в област Монтана, построени чрез европейската Програма за развитие на селските райони 2007 – 2013. В областта в този период са направени 25 къщи за гости, семейни хотели, вилно селище и почивен дом. Проверката е продължила два месеца, според разпоредбите на главния прокурор.

Освен документална проверка на проектите, властите са разследвали дали къщите се ползват по предназначение, водени ли са регистри за настанените туристи и за колко нощувки е платен туристически данък.

От изпълнените 25 проекта по Мярката за изграждане и модернизиране на туристически обекти в област Монтана, най много са в община Берковица. Там са направени общо 6 къщи за гости, 4 семейни хотела, 1 вилно селище.

Обяснимо следващата община в списъка с еврокъщи и хотели е балнеоложкият курорт Вършец. По проекти там са изградени 4 къщи за гости и 1 комплекс от къщи, и 1 почивен дом. Той се намира в село Спанчевци, също известно с минералните си извори.

Най-разпознаваемата туристическа дестинация в област Монтана – община Чипровци, е само с четири европроекта за къщи за гости – една в град Чипровци и три в околните села – Митровци, Горна Ковачица и Челюстница.

В другата планинска община на област Монтана – Георги Дамяново, има само два туристическа обекта, изградени по Програмата за развитие на селските райони. И двата са в село Копиловци.

По един проект е изпълнен в село Громшин, община Бойчиновци и в село Ковачица, община Лом.

Монтана / България
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Назначиха нов зам.-министър на земеделието

Със заповед на министър-председателя Бойко Борисов на длъжността заместник-министър на земеделието, храните и горите е ...

Иран предупреди САЩ: Всички агресори вече ги няма

Иранският външен министър Мохамад Джавад Зариф отправи остра критика към президента на САЩ Доналд Тръмп ...

Америка вече няма обогатен уран за ядрените си оръжия

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. Днес ...

Иванчева зове: Хора, събудете се!

Бившият кмет на столичния район „Младост“ Десислава Иванчева, която води предизборната си кампания за независим ...

В Русия: Шофираш пиян – оставаш без кола

Руското министерство на вътрешните работи предлага да започне да иззема автомобилите на водачи, които се ...

Мъж се самоуби след участие в тв шоу

Една от най-популярните дневни телевизионни програми във Великобритания имаше смъртоносен край. Буквално. След 14 години ...