Home » Свят » Направиха вино, вдъхновено от „Игра на тронове“

Направиха вино, вдъхновено от „Игра на тронове“

Винопроизводител от Франция се оказал толкова запален почитател на сериала „Игра на тронове“, че започнал да произвежда вино, вдъхновено от хитовата поредица.

Вино от Дорн – най-качественото на целия свят. Е, не на този, а във Вестерос. Всички най-богати персонажи от „Игра на тронове“ са любители на вино от най-слънчевото от седемте кралства. И често му се наслаждават.

Какъв ли вкус би имало дорнското вино? Този въпрос си задава Тибалт Барде – винопроизводител и върл фен на сериала. Започва да проучва карти, нарисувани от създателя на сагата – писателят Джордж. Р. Р. Мартин. След което стига до извода, че виното от Дорн не може да бъде нищо друго, освен Мерло от Бордо.

„Ако трябва да съм честен, в началото подходих повече като фен, отколкото като бизнесмен. Това беше забавен проект, който ми хрумна пред телевизора, докато с приятели гледахме поредния епизод на по чаша вино“, споделя Тибо Барде, цитиран от БНТ.

Тибалт дори не търсел начин да изкара пари, възползвайки се от популярността на сериала. Веднъж достигнал до перфектния вкус, започва и производството. Винарната прави 30 хиляди бутилки дорнско вино, кръстено „Насладата на джуджето“. С тях обаче се свързват създателите на филма и любезно ги молят да спрат да използват това име. И все пак – приели, че Тибалт е истински фен, те му разрешили да продаде вече произведените бутилки. Само на истински ценители.

Вероятно трудно ще си намерите бутилка от това бутиково вино, но тези, които вече са го пробвали, му дават 3,7 от 5 възможни звезди. „Това вино е в чест на Тирион Ланистър. Има наситено червен цвят – почти като кръв и нежен плодов аромат. Точно като за благородник“, споделя производителят.

Франция
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Google изгражда центрове за данни в Тайван

През 2007 г. Google обяви плана си за изграждане на центрове за данни в Азия. ...

Каквото и да говорят неприятелите

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. Каквото ...

Турция е нанесла въздушни удари

Турската армия е осъществила през нощта въздушни удари в района на сирийско-иракската граница, за да ...

Гриша Ганчев потвърди – Милош Крушчич ще води ЦСКА

Собственикът на ЦСКА Гриша Ганчев потвърди за dsport.bg, че Милош Крушчич ще бъде старши треньор ...

Пендаровски: България няма да блокира преговорите ни с ЕС

Българската позиция за бъдещето на интеграцията на Северна Македония е вътрешен въпрос и няма да ...

Масов фалит на авиокомпании

Поредната икономическа криза е на прага, предупреждават анализатори. Редица фактори за нейното идване вече са ...