Home » Мнения » НАП-ОВЦЕ

НАП-ОВЦЕ

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Погромът на НАП е ясен – но далеч по-важен е погромът на НАП над всички ония, които са се доверили на държавата. Сега те бяха възнаградени с опустошителна катастрофа. Нея пък се опитват да я оправдаят с непоносимо пренебрежение. Какво щяха да направят гърците или сърбите – ако ги беше сполетяло такова цунами? Например: нямаше да плащат никакви данъци – докато не получат някаква компенсация. И гаранция за сигурност. Но ние сме си овце. НАП-ОВЦЕ.

Да забравим момчето от Пловдив /Кристиян Бойков – Вълшебникът. Той не е гламав като Ван дер Любе, подпалвачът на Райхстага, че да си признае. Истинският хакер обаче подпали измамното самочувствие на Властниците – и те вълшебници, обаче по своему. Те винаги се залъгват с нещо розово – сега сигурно си мислят, че Грабежът ще отклони вниманието на ограбените – от какво? След бързия успех с Вълшебника/Кристиян, спецовете трябва да се върнат назад – към писмото на хакера. То е много любопитно: бил руснак, женен за българка, и внезапно решил да ни направи на маймуни. Сигурно жена му го е ядосала нещо. Иронията си я бива. Първото, което трябва да направят онези, които се отъркват в „сигурността“, е да проучат, кой отвътре е издънил системите на НАП – от безгрижие, незнание или липса на пари.

Редно е в държава като нашата и на НАП да не ѝ излизат сметките. „Спецовете“ обаче си губят времето да умуват над тъпи конспирации – например, да търсят връзка между договора за Ф-16, пробива в НАП и предстоящите избори. Това вече наистина е прекалено. Путин се ядосал на Каракачанов и решил да накаже Горанов. Мътни глупости. Един експерт пък нарече пробива „Чернобил“ – сегашният изглежда обаче е много специален, защото радиацията му поразява само главанаци, никой наоколо не пострада, освен нас. Хакерът, който е посегнал на НАП, не е от породата на Асандж или Сноудън – защото не краде мръсните тайни на държавата си. Той не посяга на аферите на Властта – а жертва милиони обикновени граждани. Ако си въобразява, че така ще подпали гнева им – бърка. На нашите хора и ЕГН-та да им отнемат – пак ще си траят, дори ще им е по-хубаво. Ще бъдат Свободни – свободни атоми в един разпадащ се хаос. След случилото се, каква национална сигурност сънувате изобщо?

Авторите на един успешен учебник за гимназиите съветвали уроците по история да са кратки и да са придружени с документи. Хубаво. Ако след 30 години бъдещите автори последват този съвет, сигурно ще пишат в урока за „дигитализацията“ на България, че Мария Габриел е била европейски комисар и ще покажат нейни снимки с вечно почерпения ЮнКяр. И ако и тогава, както и сега, мразят Миналото и не напишат за позорния пробив в НАП, децата няма да узнаят, какви дигитални цървули сме били.

Ще имат ли куража да напишат, че сме постигнали дигиталния Ренесанс с изтърбушена НАП /и Търговски регистър преди това/? Съмнявам се. Защото, вместо да си свием опашката пред Истината, ние все гледаме да я преиначим, за да не разваляме кефа на Властниците. И в това угодническо безсмислие сме безподобни. Тия дни видите ли по телевизията някой гъгнивец на държавна ясла да оправдава или омаловажава катастрофата – заплюйте го, макар и мислено. Хайде, разкарайте ЕГН-та. Така и изборите вече няма да са проблем – всички ще гласуват за един.

Парите вече отмряха – поне за няколко милиона души. И революцията/дигиталната победи – поне в НАП. Започна всеобщата конфискация на самоличности. Близо сме до Сияйното Бъдеще, дето ни го обещаваха през 60-те години на миналия век на конгресите на КПСС.

България
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Софиянец с прободено сърце и 5 рани в гърдите

Пациент с прободна рана в сърцето е преведен по спешност от УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ ...

Оперираха Димитър Пенев

Почетният президент на ЦСКА Димитър Пенев претърпя спешна операция. Стратега от Мировяне получил силни болки ...

Милица Гладнишка се обвърза с македонски дизайнер

Новото гадже на Милица Гладнишка е македонският дизайнер Сърджан Кръстевски, пише вестник „Галерия“. Двамата бяха ...

Във Филиповци крадат табели

В столичния квартал „Филиповци“ пътни знаци няма от години. От януари до момента от Столичната ...

Собствениците на Lexus са най-доволни от колите си

През последната година степента на удовлетвореност сред собствениците на автомобили и леки товаро-пътнически превозни средства ...

Къртилият перки на Графа: Едни ми ръкопляскаха, други псуваха

Половината хора ми ръкопляскаха, а другата половина ме обвиняваха във всички земни грехове, по-точно ме ...