Home » Бизнес » Най-скъпите градове за срещи

Най-скъпите градове за срещи

Специалисти са анализирали 56 градове в 42 държави и са стигнали до извода, че среща за двама излиза най-скъпо в Цюрих. Там „класическа” вечеря струва 180 EUR. Това е 5 пъти по-скъпо отколкото последния в класацията – Кайро и със 142% по-скъпо в сравнение с Ню Йорк. Друго изследване показва, че Цюрих вече не е лидер в класацията по най-високо месечно възнаграждение в света, но градът, както и досега е на първо място в класацията Mapping The World’s Prices 2019 на Deutsche Bank по предлагано най-високо качество на живот. Тук влизат фактори като степен на покупателна способност, сигурност и ниско ниво на замърсяване на околната среда. В ТОП 10 по качество на живот влизат още Копенхаген, Единбург, Виена, Хелзинки, Мелбърн, Бостън, Сан Франциско и Сидни.

В графата най-скъпи места за прекарване на един уикенд, Цюрих е на трето място с цена за двама от 1890 EUR. Тук влизат две нощувки в 5-звезден хотел, два пъти посещение на кръчма, две вечери в ресторант, бира и безалкохолни напитки, както и малко покупки, като например дънки и спортни обувки. На първо място в тази класация е Милано – 2430 EUR. Сребърният медал е за Копенхаген – 1900 EUR.

Ако решите да посетите Цюрих, но все пак да спестите някое и друго евро, ползването на такси не е най-добрата идея. В работен ден разстояние от 8 км ще ви струва 34.3 EUR, което е двойно повече в сравнение с Ню Йорк и доста по-скъпо от Амстердам – 24.9 EUR. В Цюрих са и най-скъпите билети за кино – 17.1 EUR. В тази графа второто място е за Лондон – 15.1 EUR, а третото за Ню Йорк – 14.8 EUR.

Швейцарският град също така оглавява и класацията като най-скъпо място за обяд. На двама души ще са им необходими 64.1 EUR. По-евтино е в Осло, Хонг Конг, Ню Йорк и Копенхаген.

Една от класациите в изследването на Deutsche Bank, в които Цюрих изглежда по-достъпен, са вредните навици. Цената на пакет „вредни навици” се състои от 5 бутилки вино и две кутии цигари. В Цюрих цената им е 45.7 EUR и градът заема 19-то място. Първата позиция е за Мелбърн – 69.8 EUR. Второто и третото място са за Осло и Сидни, съответно със 69.2 EUR и 68.5 EUR.

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Тръмп: Иран направи много голяма грешка

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че Иран е направил „много голяма грешка“, като е свалил ...

Храната в Румъния и Полша по-евтина от тази в България

Хранителните продукти в Румъния и Полша са по-евтини от тези в България, показва анализ на ...

Осъдиха шпиони, работещи за Русия

Двама литовци бяха осъдени на по четири години и девет месеца затвор за предаване на ...

Добре че Австрия спаси Германия от този абсурд!

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. Всички ...

Съдят майка, удушила децата си

Френски прокурор поиска 20 г. затвор за жена, обвинена в убийството на пет от децата ...

САЩ: България не покрива минимални стандарти

Българското правителство полага значителни усилия в борбата с трафика на хора, макар да не покрива ...