Home » България » Над 200 камиона са блокирани на Капъкуле

Над 200 камиона са блокирани на Капъкуле

Над 200 камиона са блокирани на турския граничен пункт „Капъкуле“. Това съобщи за „Фокус“ изпълнителният директор на Камарата на автомобилните превозвачи Димитър Димитров.

„Когато превозно средство стига до границата, то бива проверявано дали има налични плащания, които не е погасило в тяхната тол система за заплащане на автомагистрали, странични пътища, мостове и тунели. Когато някъде по системите излезе, че има задължения по регистрационния номер на тежкотоварния автомобил, той се задържа докато не се плати глобата“, обясни той.

„Не знаем как ги изчисляват. Имаме случаи за около 60 – 66 турски лири изчисляват глоба и задължения на стойност 4800“, коментира Димитър Димитров и уточни, че турските власти не издават документ, на базата на който глобата може да се обжалва или оспорва.

„Дават един лист, на който пише регистрационния номер и някакви лири съответно 20-30, колкото не са заплатени и отдолу глобата е в размер на хиляди лири“, поясни превозвачът. „Има случай с автобус с пътници, който е бил спрян докато не плати 6000 евро“, коментира той.

Димитров съобщи, че превозвачите са информирали Министерството на транспорта за ситуацията. „Свързахме се с колеги от министерството и те поеха ангажимент, че в понеделник да работят по въпроса. Разбрахме, че ще има среща с турския посланик в България, която по наша информация ще се проведе утре в Министерството на транспорта“, обяви той.

„Нямаме нищо против, всяка държава има правото да си събира пътните такси. Със сигурност след като има некоректни хора, трябва да има някакъв вид глоба, но смятаме, че тези санкции са прекомерни и ненужни“, каза още Димитър Димитров.

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Google изгражда центрове за данни в Тайван

През 2007 г. Google обяви плана си за изграждане на центрове за данни в Азия. ...

Каквото и да говорят неприятелите

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. Каквото ...

Турция е нанесла въздушни удари

Турската армия е осъществила през нощта въздушни удари в района на сирийско-иракската граница, за да ...

Гриша Ганчев потвърди – Милош Крушчич ще води ЦСКА

Собственикът на ЦСКА Гриша Ганчев потвърди за dsport.bg, че Милош Крушчич ще бъде старши треньор ...

Пендаровски: България няма да блокира преговорите ни с ЕС

Българската позиция за бъдещето на интеграцията на Северна Македония е вътрешен въпрос и няма да ...

Масов фалит на авиокомпании

Поредната икономическа криза е на прага, предупреждават анализатори. Редица фактори за нейното идване вече са ...