Home » България » Началник в ГДБОП разказа за сексуалното изнудване на деца в мрежата
Началник в ГДБОП разказа за сексуалното изнудване на деца в мрежата
Началник в ГДБОП разказа за сексуалното изнудване на деца в мрежата

Началник в ГДБОП разказа за сексуалното изнудване на деца в мрежата

През последните десет години интернет стана достъпен за всички. Всяко едно дете има достъп до глобалната мрежа. Дори 3-4 годишни се забавляват в интернет. Родителите им трябва да бъдат много внимателни какво гледат и какви сайтове посещават. Трябва да контролират и профилите им в социалните мрежи, защото това е единственото решение за ограничаване на сексуалното изнудване. Не на последно място трябват и разговори с детето.

Това обясни в студиото на БНТ комисар Явор Колев, началник на отдел „Киберпрестъпност“ към ГДБОП във връзка с безопасността на децата в интернет.

,,Сексуалното изнудване на деца, които имат профили в социалните мрежи, е изключително сериозен проблем, защото по този начин те стават лесна жертва на педофили. Препоръчвам на децата да се сприятеляват само с профили, които са познати, тоест с хора от реалното им обкръжение. Приемането на приятелство от неясен източник е опасно“, посочи още комисар Колев.

Накрая той отправи призив към потребителите да бъдат бдителни покрай промоциите с наближаващия „Черен петък“, като ги посъветва да пазаруват само от доказани и проверени сайтове и да внимават на какви сайтове предоставят личните си данни.

Източник: БЛИЦ

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар