Home » Uncategorized » На две места в България извира чудотворна жива вода. Вижте къде се намира и какви болести лекува
чудотворна жива вода
чудотворна жива вода

На две места в България извира чудотворна жива вода. Вижте къде се намира и какви болести лекува

В близост до селата Вонеща вода и Леденик, разположени в област В. Търново, община В. Търново, е каптирана една от най-лековитите води не само у нас, но и в световен мащаб.

Нейният редукционно-окислителен потенциал определя стабилното й рН над 8. Водата има ясно изразен алкален характер, което унищожава всякакви плесени и микроорганизми. Това наскоро бе потвърдено от хидро-специалиста по качествата на водите у нас Илийчо Илиев.

Чудотворна жива вода

Преди употреба, водата, която има отлични вкус и мирис, се филтрира задължително и след нейното активиране се оказва напълно деминерализирана. Без наличието на тежки метали, варовик и други микрокомпоненти, които биха влошили нейното качеството. Именно тези характеристики са й извоювали названието „жива вода“.

Лековито изворче в североизточна България прави чудеса! Водата спасява хора от бъбречни до очни заболявания

Практиката е показала, че живата вода има разностранен ефект върху човешкото здраве и се явява като чуден дар за козметиката. Редовното правене на маски с тази вода дава нов живот на клетките в появилите се бръчките по лицето и те се изглаждат.

Но което е по-важно, тя оказва определено въздействие върху работата и тонуса на артериалната кръвоносна система. Като регулира вътрешния просвет отпушва стените на съдовете като изгаря „лошия холестерол“. При което кръвоносните съдове започват да функционират нормално и опасността от инсулти и инфаркти съществено намалява! В допълнение, храните, приготвени с жива вода, стават по-вкусни и се развалят значително по-бавно! След тази заинтригуваща информация остава да ви обясним как да достигнете до високата 1 м каптажна тръба.

Село Вонеща вода носи наименованието си от миризливата минерална вода извираща там.

Разположено е на около 28 км южно от Велико Търново на около 500 м надморска височина в подножието на Стара планина. Покрай селото минава международният път Е772, клас „В“, който е част от Европейската пътна мрежа, свързващ двете вече построени части на магистрала Хемус. От Шемшево, което е право в югозападна посока от В. Търново – на около 30-ина км, през моста над река Янтра, се тръгва вдясно по поляната, за да се достигне до извора.

Друг вариант е да се тръгне от центъра на Леденик – на юг към Шемшево – и после вляво по поляната се достига до самия извор. Впрочем, който и да от местните да попитате, ще получите подробни указания как да се доберете до „живата вода“, така че тръгвайте на път и напълнете бидоните – успех!

източник:trg.bg

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар