Home » Мнения » На бодливата крава – Бог рога не дава!

На бодливата крава – Бог рога не дава!

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Преди да се кандидатира за президент кюстендилка посегна към София.

По време на протестите през 2013 година, пристигнах в столицата с френски телевизионен журналист. Взимахме интервюта на площад Батенберг. На десетина метра от нас, забелязах сламената прическа на Мая Манолова. Депутатката от БСП напираше с всичка сила, като си пробиваше път с лакти. Нейната цел беше – камерата. Накрая тя успя, но не съвсем. Когато стигна до нас, аз бях изключил микрофона, а камерата вече не снимаше.

На върха на БСП на много хора им беше писнало от интригите на Мая. В редиците на ГЕРБ чувствата бяха същите. И двете първи партии, от които зависеше работата в парламента, се споразумяха скрито, да се отърват от нея, като я пратят за Омбудсман. По този начин, мислеха те, Мая Манолова ще бъде обезвредена. Пълна грешка!

Кандидатурата на Мая Манолова за кмет на София, поставя в безизходен шах БСП. Каквато и позиция да заемат социалистите, те са губещи и в двата случая. В последствие, още по-разединени левите реално ще престанат да са алтернатива. Мая съзнава, че за да бъде избрана, трябва да крещи срещу ГЕРБ до прегракване. В това отношение, тя има известен опит. Освен да вдига пара обаче, Мая реално не може нищо друго.

Ще дърпа лъва за опашката, което е забавно за избирателите, но освен празни приказки, нещо което тя прави от години, нищо няма да излезе. В ролята си на Омбудсман, Манолова не съживи нито едно от фалиралите предприятия пред които се снима. Не върна заплатите нито на шивачките, нито подобри живота на миньорите. Като депутат, Манолова не прокара нито един съществен закон с явна социална полза.

Последната ѝ нереализуема измислица – закон за частния фалит, разкри ниската ѝ политическа култура и стремеж на всяка цена да използва бедата на хората за лична употреба. Вече писах по въпроса. Мая цитира подобен закон, който действа в Европа. Да, но този закон по-скоро наказва длъжника, а не му опрощава 50-60% дълговете, защото имал според нея семейство и деца,

Все пак освен сапунените мехури, с които тя не спря да заблуждава хората изпаднали в беда, Мая Манолова заедно с Искра Фидосова прокара в парламента най-противоречивия с европейското законодателство закон. С него тя лиши от граждански права 3 милиона наши сънародници.

Благодарение на Мая Манолова, в Европа без граници и свобода на работа по усмотрение, българският парламент гласува закона за „Уседналост“. Този закон освен, че отряза моста за връщане на работещите в чужбина, заздрави новосъздадения политически феодализъм в страната. Резултатите от всички поредни избори доказват, ако е необходимо, нейната пагубна за България активност.

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Велосипедист загина след челен удар с лек автомобил

На 22 октомври, около 07:30 часа в дежурната част на РУ-Севлиево е получен сигнал за ...

Тръмп определи сделката между Ердоган и Путин като „голям успех“

Голям успех. Така американският президент Доналд Тръмп описа споразумението между лидерите на Русия и Турция ...

Камионът-ковчег не е бил в България от 2017 г.

Камионът, открит в Есекс с 39 тела, е с българска регистрация. Превозното средство се води ...

Ана Вилфан от ДБГ: Кметицата не вижда дупките и в нейния квартал

Ана Вилфан е родена през 1993 г. в София. Завършва средното си образование в Италианския ...

Русия и Турция унижиха американците

След споразумението между турския президент Реджеп Ердоган и руския му колега Владимир Путин да патрулират ...

Избори след чумата

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. Изборите ...