Home » Крими » МВР: Пазим всички, които ги е страх от Зайков, днес е най-мащабното издирване

МВР: Пазим всички, които ги е страх от Зайков, днес е най-мащабното издирване

Костенец изкара още една неспокойна нощ, а опитите да бъде открит заподозряният убиец Стоян Зайков-Чане отново удариха на камък. 43-годишният бивш затворник се издирва вече осми ден за смъртта на бившата му жена Милена Шишкова, а подозренията са, че той е застрелял и своя съсед и братовчед Николай Петров преди три дни, съобщи trafficnews.bg.

Цяла нощ полицаи и барети продължиха да претърсват особено усърдно квартал „Полето“, където е къщата на Зайков. Проверявани са и други места и адреси, където евентуално може да се укрива Чане, но никъде няма следи от него.

„Специализираните части извършват претърсване на всяка една къщурка и постройка. Днес започваме безпрецедентна по размери мащабна акция“, обяви тази сутрин главният секретар на МВР Ивайло Иванов заради очакваните подкрепления от служители на реда.

По повод слуховете за списък от набелязани хора, на които Зайков има зъб, Иванов обясни, че никой не е виждал черно на бяло нещо такова. На всички, които се страхуват от заподозряния убиец, обаче им е осигурена защита и охрана, увери Иванов.

Той пак повтори, че все още няма категорични доказателства, че Зайков е извършил и второто убийство, но той е основен заподозрян.

„Сигурни сме, че убийството е станало в нощта на 14 май, извършено е с гладкоцевно оръжие, 12 калибър, с ловни сачми“, заяви главният секретар на МВР.

Той обясни, че от вчера са се увеличили сигналите, подавани от граждани, че са забелязали Зайков. Последният дошъл от Сандански, където местен човек твърдял, че е разговарял с Чане. Проверката обаче не потвърдила версията му. Сред сигналите имало и откровено фалшиви, оплака се Иванов. Така след битов скандал човек съобщил, че опонентите му крият издирвания убиец.

Фалшив се оказала и сигналът, че Стоян е забелязан около училището в Костенец, което доведе вчера до суматоха и стресна деца и учители.

„Напрежението не е никак малко, хората са притеснени, защото в Костенец никога не се е случвало такава ситуация с две убийства в рамките на няколко дни“, коментира кметът на града Радостин Радев.

Той изрази надежда полицията да успее да залови Зайков да задаващите се абитуриентски празници на 24 и 25 май, след които е и изборният ден.

България
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Няма такава държава

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. Вече ...

Треньорът на Марибор: Лудогорец е фаворит

Старши треньорът на Марибор Дарко Миланич беше доволен от футболистите си след нулевото равенство срещу ...

Варна е кино и любовна лудост

От днес, 23 август, морската столица се превръща в световна сцена на киното. Фестивален и ...

Да убием лекаря

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. Върху ...

Мечка уби конете на депутат

Депутат от долната камара на руския парламент – Държавната дума, разкри, че мечка е убила ...

Not great, not terrible – некадърниците на ГЕРБ

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. Сещате ...