Home » Крими » МВР: Пазим всички, които ги е страх от Зайков, днес е най-мащабното издирване

МВР: Пазим всички, които ги е страх от Зайков, днес е най-мащабното издирване

Костенец изкара още една неспокойна нощ, а опитите да бъде открит заподозряният убиец Стоян Зайков-Чане отново удариха на камък. 43-годишният бивш затворник се издирва вече осми ден за смъртта на бившата му жена Милена Шишкова, а подозренията са, че той е застрелял и своя съсед и братовчед Николай Петров преди три дни, съобщи trafficnews.bg.

Цяла нощ полицаи и барети продължиха да претърсват особено усърдно квартал „Полето“, където е къщата на Зайков. Проверявани са и други места и адреси, където евентуално може да се укрива Чане, но никъде няма следи от него.

„Специализираните части извършват претърсване на всяка една къщурка и постройка. Днес започваме безпрецедентна по размери мащабна акция“, обяви тази сутрин главният секретар на МВР Ивайло Иванов заради очакваните подкрепления от служители на реда.

По повод слуховете за списък от набелязани хора, на които Зайков има зъб, Иванов обясни, че никой не е виждал черно на бяло нещо такова. На всички, които се страхуват от заподозряния убиец, обаче им е осигурена защита и охрана, увери Иванов.

Той пак повтори, че все още няма категорични доказателства, че Зайков е извършил и второто убийство, но той е основен заподозрян.

„Сигурни сме, че убийството е станало в нощта на 14 май, извършено е с гладкоцевно оръжие, 12 калибър, с ловни сачми“, заяви главният секретар на МВР.

Той обясни, че от вчера са се увеличили сигналите, подавани от граждани, че са забелязали Зайков. Последният дошъл от Сандански, където местен човек твърдял, че е разговарял с Чане. Проверката обаче не потвърдила версията му. Сред сигналите имало и откровено фалшиви, оплака се Иванов. Така след битов скандал човек съобщил, че опонентите му крият издирвания убиец.

Фалшив се оказала и сигналът, че Стоян е забелязан около училището в Костенец, което доведе вчера до суматоха и стресна деца и учители.

„Напрежението не е никак малко, хората са притеснени, защото в Костенец никога не се е случвало такава ситуация с две убийства в рамките на няколко дни“, коментира кметът на града Радостин Радев.

Той изрази надежда полицията да успее да залови Зайков да задаващите се абитуриентски празници на 24 и 25 май, след които е и изборният ден.

България
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Тръмп: Тази се побърка

Президентът на САЩ Доналд Тръмп отправи нови нападки срещу председателката на Камарата на представителите Нанси ...

Шофьор блъсна пешеходка в Пазарджик и избяга

Шофьор с джип е блъснал пешеходка на пазарджишкия булевард „Александър Стамболийски“, съобщи говорителят на Областната ...

Софи Маринова изненада всички със СНИМКИ от къщата си в Етрополе

Наскоро Софи Маринова се завърна от турнето си в Америка с доста дивиденти. Певицата била ...

ЕС: Очакваме новия премиер в Лондон

Европейската комисия изрази готовност да работи със следващия британски министър-председател, независимо кой ще заеме поста ...

Пуснаха на свобода любимия на Мегз

Възлюбеният на Мегз е на свобода, съобщи Plovdiv24. Срещу 5 000 лева Румен Рончев е ...

Вучич: Няма да забравим бомбардировките на НАТО

Президентът Александър Вучич сподели спомените си за периода на бомбардировките на НАТО в края на ...