Home » България » Мрак надвисна над главата на „симулиращия“ репортер Върбанов, от прокуратурата казаха какво ще му се случи
Мрак надвисна над главата на симулиращия репортер Върбанов, от прокуратурата казаха какво ще му се случи
Мрак надвисна над главата на симулиращия репортер Върбанов, от прокуратурата казаха какво ще му се случи

Мрак надвисна над главата на „симулиращия“ репортер Върбанов, от прокуратурата казаха какво ще му се случи

„Прокуратурата беше подведена, това е недопустимо. Това, което направи Димитър Върбанов, е тежко престъпление спрямо прокуратурата, за което се предвижда наказание до 5 години лишаване от свобода“, добави тя.

„Никога не съм се опитвал да заблудя някого в цялата си кариера на репортер“. Това каза репортерът на „Господари на ефира” Димитър Върбанов пред камерата на Нова телевизия. Изявлението му дойде часове, след като бяха разпространени кадри от охранителни камери на склад за храни във Велико Търново, от който Върбанов твърдеше, че е бил изхвърлен със сила. Записите обаче показват хронологията на случилото се.

Първо как трима души от склада за храни, който Върбанов разследва, го избутват от помещението. На кадри от друга камера се вижда как репортерът пада на земята, но не се вижда дали е хвърлен или пада сам. Не се вижда и дали си е ударил главата, както първоначално разказа той пред камерата ни. Върбанов остава на земята известно време, подпрян на лакът, след което ляга по гръб, а операторът му го снима и намества ръката му.

На въпрос защо операторът не му е помогнал, виждайки го в безпомощно състояние, Върбанов отговори така: „Той като цяло никога не се меси в това, което се случва. Аз самият не се опитвах да се вдигна, тъй като главата ме болеше страшно много“. Вече отстраненият от екипа на „Господарите“ репортер допълни, че никога не е казвал, че му е нанасян побой.

Източник: БЛИЦ

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар