Home » Любопитно » Млади и красиви пътнички от круизи изчезват безследно

Млади и красиви пътнички от круизи изчезват безследно

Пътуването с круизен кораб е чудесен и интересен начин за почивка. Едновременно с това и дава възможност да разгледате различни забележителности по света. Мнозина мечтаят за такова пътуване. Но повечето не осъзнават, че подобни пътувания крият известни опасности.

От 2000 г. досега най-малко 200 души са изчезнали от круизните кораби. Сякаш са се изпарили без следа.

Разбира се, предвид огромния брой туристи по лайнерите тази статистика не изглежда чак толкова плашеща. Освен това в много от случаите самите туристи сами са виновни за това, което се е случило с тях.

Партита край басейна на палубата, силни коктейли, слънце и хората бързо губят чувство за самосъхранение.

Някой скачат в открития океан, други падат и се удрят фатално, но тук ще разгледаме истински плашещата история за изчезнала по време на круиз млада жена.

Това, което се случва с Ейми Брадли все още вълнува умовете на любителите на мистериозни и неразгадани истории. Момичето изчезва без следа по време на пътуване със семейството си.

Всичко се разиграва на луксозния круизен кораб Royal Carribean през март 1998 г. 23-годишната Ейми е жизнерадостна млада жена, спортистка. След като започва висшето си образование, тя заживява отделно от родителите ѝ.

Затова и когато я канят да тръгне на екскурзия из Карибско море на огромен кораб, тя с радост приема.

Млади и красиви пътнички от круизи изчезват безследно

На третия ден от пътуването Ейми и брат ѝ отишли на парти, което се провеждало на кораба всяка вечер. Младите хора танцували много и просто се забавлявали.

В един момент китаристът музикалната група обърнал специално внимание на момичето. Според братът на Ейми той постоянно я канил на танци и ѝ правил комплименти. Около 4 часа сутринта братът и сестрата се прибират в каютата си.

Момичето казало, че иска да излезе за малко на балкона и да изпуши цигара, наслаждавайки се на гледката.

Ейми била забелязана за последен път от бащата, който се събудил около пет сутринта и видял Ейми да седи на балкона. Решил да не я притеснява и се върнал в каютата си и спокойно заспал.

Когато час по-късно отново се събудил, осъзнал, че дъщеря му не е в каютата. Всички изпаднали в паника. Първо семейството претърсило каютата, после извикали и персонала и представители на намиращата се на кораба полицаи.

Междувременно лайнерът пристигнал по план на пристанището на малкия остров Кюрасао. Всички пътници били пуснати на брега за разходка и разглеждане на забележителности.

Най-вероятно точно в този момент момичето незабелязано от никой, и най-вече от семейството си, слязло от борда на кораба.

Роднините не загубили надежда да намерят дъщеря си и я търсели в продължение на 10 години. След известно време успели да открият няколко свидетели. Ейми била видяна от шофьор на такси в пристанището на Кюрасао. От думите му станало ясно, че тя била много уплашена и очевидно искала да избяга.

Бизнесмен пък разказал, че я видял по-късно на плажа, тя го помолила да ѝ помогне, но в същия момент трима непознати мъже се приближили до нея и я отвели.

Пред наетия от родителите частен детектив моряк, пожелал да остане анонимен, разкрил, че е видял Ейми в публичен дом, който посетил. Тя се доближила до него и му казала, че има нужда от помощ. Почти веднага обаче се появили охранители на клуба и я отвели на горния етаж.

Млади и красиви пътнички от круизи изчезват безследно

Нито големите пари, обявени за награда за намирането на изчезналата Ейми, нито участващите разследващи и медиите, оповестили случая, не помогнали за откриването на младата жена.

Според полицаите схемата била разработена до най-малките детайли. В нея били обвързани много хора – от персонала на лайнера до местните престъпни банди. Най-често изчезвали момичетата, които пътуват сами. Изчезват и привлекателни чужденки, наети като персонал на круизните кораби. През годините били регистрирани много подобни случаи, като нито едно от тези момичета не е открито.

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Мъж вряза колата си в група хора в Холандия

Шофьор се вряза с кола в група хора на площад на холандския град Девентер след ...

Тайсън Фюри пее с Роби Уилямс коледна песен

Линейният шампион в тежка категория Тайсън Фюри явно има много таланти. След като все още ...

Най-опасният руски кораб

Американското издание Military Watch обърна внимание на въоръжението на атомния ракетен крайцер „Адмирал Нахимов” и ...

Невероятно зрелище със седем гола и Интер отцеля

Отборът на Интер си тръгна с трите точки при гостуването си на Сасуоло в невероятно ...

Трима пострадаха при катастрофа в Шумен

Трима души са пострадали при катастрофа между два леки автомобила BMW и друг Toyota на ...

Арести след трагедията в Русия

Нарушения по време на златодобивната дейност. Това се очертава като основна версия за причините, довели ...