Home » България » Младен Маринов: Има сигнали за провокатори на протестите
Младен Маринов: Има сигнали за провокатори на протестите
Младен Маринов: Има сигнали за провокатори на протестите

Младен Маринов: Има сигнали за провокатори на протестите

Над 2000 полицаи в цялата страна ще охраняват организираните за днес протести. Това обяви шефът на Главна дирекция „Национална полиция” Христо Терзийски на брифинг по повод множеството протести, които ще бъдат проведени из цялата страна.

„МВР има сигнали за провокатори и е взело мерки. Там, където протестите са съгласувани, са обезпечени с охрана”, каза на свой ред министърът на вътрешните работи Младен Маринов, цитиран от МВР.

Вътрешният министър специално благодари на онези, които са спазили всички изисквания за опазване на обществения ред.

„Приветствам всички граждани, които регламентирано съгласуваха протестите. Защото това е пътят и по този начин се спазват правата както на протестиращите, така и на останалите граждани. Надявам се всички да се включат в този тип организирани протести. Иначе, като организация сме създали необходимите мерки“, допълни вътрешният министър.

От МВР не могат да дадат точна статистика колко точно са протестите в национален мащаб, тъй като имало и такива, които се организират през социалните мрежи без знанието на полицията и общинските власти.

„От ранна утрин МВР има информация за слабо присъствие от протестиращи в Хасково, Пловдив, Силистра, Пазарджик, Добрич. Организирано придвижване към София се очаква от Пловдив и Пазарджик. Все още не е потвърдено коли да пристигнат от Благоевград“, уточни главен комисар Христо Терзийски.

Министърът на вътрешните работи и шефът на полицията присъстваха на панихидата в храм-паметника „Св. Александър Невски“, която бе отслужена в памет на жертвите на пътнотранспортни произшествия. Днес, 18 ноември, е именно световен ден за почит на загиналите по пътищата.

Източник: БЛИЦ

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар