Home » България » Младен Маринов: Хеликоптер е изпратен до мястото на авиокатастрофата

Младен Маринов: Хеликоптер е изпратен до мястото на авиокатастрофата

„В Северна Македония са стартирали операция да достигнат до мястото на катастрофата, за да се изясни какво е станало там – има екип с хеликоптер и спускане с въже, защото районът е изключително труднодостъпен“. Това обяви министърът на вътрешните работи Младен Маринов пред bTV по повод самолетната катастрофа край Скопие, при която загина четиричленно българско семейство.

По думите му именно тежкият терен, който освен че е високо в планината, е и заснежен, е забавил македонските експерти и екипи. Акцията днес е започнала в 6:45 часа, а България има готовност да съдейства с техника и експерти.

„Първоначално през МВР беше заявено искане за помощ, свързахме се незабавно, но докато държахме връзка с техния вътрешен министър той каза, че на този етап не е необходим. Ние имахме готовност. Екипажът на нашите хеликоптери беше сформиран, хеликоптерът беше зареден с гориво и в готовност да реагира незабавно“, каза Маринов и подчерта, че и към момента българските екипи са в готовност.

„Македонските колеги имат възможност и техника да извършат тази операция. Ние оставаме в готовност. Премиерът Борисов е разпоредил това още снощи. Колегите в Северна Македония се справят“, допълни министърът в интервю за „Нова телевизия“.

„Разговарях с вътрешния министър. Според македонските власти всички са загинали“, допълни вътрешният министър.

Относно самоличността на загиналите Маринов обясни, че е ясно кои са хората, които трябва да са били на борда на самолета, но не пожела да съобщава имена.

„За нас е ясно кои трябва да са били на борда, защото имаме документи от летището, където са се качили на самолета, но докато това не бъде потвърдено, но можем да съобщаваме имена. Най-вероятно става въпрос за семейство, съдейки по фамилиите. Проведохме разговори с близките на тези, които предполагаме, че са. Предполагаме, че са адресно регистрирани в София.

От страна на службите на Северна Македония ни съобщиха, че пилотът е споменал за силна турбуленция. Но нека изчакаме първо да стигнем до мястото на катастрофата, за да сме наясно какво се е случило там. Иначе се получава невярна информация“, добави вътрешният министър.

Северна Македония
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

MH17: ще научим ли някога цялата истина?

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. Цели ...

Над 200 гайдари и Валя Балканска откриват Роженския събор

Изпълнения на над 200 гайдари, ансамбъл „Родопа“, Валя Балканска и Петър Янев ще звучат на ...

Директорът на Военна информация подаде оставка

Директорът на „Военна информация“ бригаден генерал Пламен Ангелов подаде рапорт за освобождаване от длъжността. Това ...

Сценарист от Шоуто на Слави каза истината за машинното гласуване пред ФАКТИ

Вчера в Народното събрание на първо четене бе отменено машинното гласуване за местни и парламентарни ...

Корупцията е справедливост

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. Една ...

Комисията по отбрана одобри сделката за F-16

Комисията по отбрана одобри сделката за закупуването на изтребителите F-16 с 13 гласа „за“ и ...