Home » България » Мая Манолова играе за кмет на София
Мая Манолова играе за кмет на София
Мая Манолова играе за кмет на София

Мая Манолова играе за кмет на София

Омбудсманът Мая Манолова ще бъде конкурент на Йорданка Фандъкова

Мая Манолова със сигурност ще се кандидатира за кмет на София на задаващите се местни избори тази есен – пише в. „Уикенд“. Тя си е поръчала частно социологическо проучване в края на януари, според което, ако се кандидатира, може да разчита на гласовете на около 26 процента от столичаните.

Според същото проучване настоящият кмет Йорданка Фандъкова би спечелила, разчитайки на 32% от гласовете на столичани. Двете дами обаче отиват на балотаж, а там Манолова се надява, че ще успее да надделее и да надвие конкурентката си. В допитването са участвали 870 софиянци над 18-годишна възраст, така че може да се счита за представително проучване.

Очаква се Мая Манолова да обяви кандидатурата си в последния възможен момент, както навремето направи настоящият президент Румен Радев. Той се включи едва 4 месеца преди изборите за държавен глава и в крайна сметка успя да надвие кандидата на ГЕРБ Цецка Цачева. Манолова възнамерява да приложи същата схема и най-вероятно официално ще потвърди носещите се упорити слухове, че иска да е кмет, в началото на лятото. Така за кампанията ще ѝ останат около 3-4 месеца.

За първи път тази сряда Мая Манолова призна, че нещо се върти в главата ѝ.

„Засега нямам намерение да си сменям работата, но не изключвам възможността това да се промени“ – каза тя пред БНР. Мандатът й като омбудсман изтича през юли, следващата година.

Ретро

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар