Home » България » Манолова: Не съм купила имотите си под пазарната цена

Манолова: Не съм купила имотите си под пазарната цена

„Моята кампания върви с пълна сила, срещам се с хора, слушам ги, чувам техните проблеми, решавам някои от тях. Все още не съм загубила инстинкта си на омбудсман. Всъщност кметът е този, които е най-близо до функцията на омбудсмана”. Това каза кандидатът за кмет на София Мая Манолова в студиото на „Плюс-Минус. Коментарът след новините“ по Нова тв.

„В рамките на кампанията представих основни акценти от моята програма, която е писана в рамките на 1 месец. С екипа ми предлагаме решения по всяка една от важните за столичани теми”, посочи още тя.

По думите на Манолова влизането ѝ в битката за кмет на София е било трудно, но осъзнато решение. „Аз можех да си остана на позицията омбудсман и да я превърна в един обикновен административен пост, защото беше ясно, че властта няма да позволи моите кампании да бъдат финализирани успешно, но предпочетох да защитавам гражданите от друга позиция и с други средства”, каза още тя.

„Всъщност кметът има огромен ресурс, ако иска да се посвети на проблемите на гражданите. Той може да реши проблемите с мръсния въздух, с детските градини, с тротоарите, с дупките и други”, категорична е Манолова.

На въпрос за двата ѝ имота в София, за които се твърди, че е придобила под пазарната цена, Манолова отговори: „Тези мои 2 имота са публично декларирани, те са известни, анализирани. Влязох във властта през 2005-а година с два имота. В момента имам 2 имота, апартамент от 96 квадрата в кв. „Хладилника“ и адвокатска кантора, която е купена с кредит“. Манолова заяви, че не е закупила имотите под пазарните цени.

Относно финансирането на кампанията ѝ, Мая Манолова каза: „Може да видите на сайта на Сметната палата и кампанията пълен списък с дарителите, преведените суми и направените разходи. Това е динамичен процес, в който последните внесени суми може и да не бъдат отразени на секундата“.

Запитана как ще протича работата ѝ с хората от Столичния общински съвет и как ще търси подкрепа от тях, тя бе категорична: „Ще работя с абсолютно всички общински съветници, включително и с г-жа Фандъкова, която е водач на листата на ГЕРБ. Когато става дума за конкретни решения, аз не смятам, че ще се намери общински съветник, който да гласува срещу интересите на столичани”.

„Хората не се интересуват от това какво ще си кажем ние с Фандъкова. Те се интересуват от това как ще се решат техните проблеми”, заключи Манолова.

България
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

В Гърция арестуваха българка за обир на коли

Двама българи, мъж и жена, са били преследвани няколко часа от гръцката полиция. Полицаи ги ...

Колите на Николай Валуев

С ръст от 213 см и тегло 149 кг Николай Валуев се откроява не само ...

Закъсалият със здравето президент се върна на работа

Сръбският президент Александър Вучич бе изписан от Военномедицинската академия, където постъпи в петък на лечение ...

Руски наемници вилнеят в Сирия ВИДЕО (18+)

Видео, заснето собственоръчно от руски наемници в Сирия, трупа зловеща слава в интернет. На клипа ...

Стреляха по автобус на кандидатка за общински съветник във Видин

Автобус на кандидатка за общинска съветничка от ГЕРБ във Видин осъмна с изстрел в стъклото. ...

Вашият хороскоп за днес, 18.11.2019 г.

Хороскоп от astrohoroscope.info Овен До обяд ще се наложи да се занимаете с някои организационни ...