Home » България » Майки от цяла България проплакаха: Баба Грани плаши децата ни, страх ги е да ходят до тоалетна!
Баба Грани плаши децата ни

Майки от цяла България проплакаха: Баба Грани плаши децата ни, страх ги е да ходят до тоалетна!

Facebook групата „Майките на София“, в която се редуват полезни с безумни постове, зажужа срещу онлайн игра, която е хит сред децата.

Хлапетата масово играят „Грани“, в която се влиза в една къща, събират се различни оръжия, с които трябва да убият зловеща баба. Тя от своя страна има меч, с който също дебне играчите и „реже глави“. Малчуганите, които се впускали в приключението, след това умирали от страх и не искали да остават сами, оплакват се майките.

„Мами, имате ли проблем с децата с тази игра баба Грани? При мен е нещо страшно, постоянно иска да я сваля на таблета, дори и като е навън с другите деца пак играят на нея не знам как точно, а после умира от страх. Не иска сам да ходи до тоалетна, винаги да го придружавам независимо къде… дори и с мен в тоалетната идва, а е на почти 7 години“, повдигна темата притеснена майка.

След нея в дискусията се включват и други потърпевши. Те също се оплакват, че децата им не смеели да ходят сами и до тоалетната, напишквали се от страх и тичали след родителите си когато напуснат стаята, цитира „Монитор“.

Майките забранявали „Грани“, но пък играта била основна тема в училище и дори в градините. Ситуацията, разбира се не обхваща само София, а цяла България, като сигнали има от Варна, Пловдив, Стара Загора и други градове.

„Беше се научил да я играе в училище, на телефоните на други деца (неговият умишлено е от възможно най-простите ). Вечер сънуваше кошмари, идваше при нас, плачеше насън (на 8 години е). Забраних изобщо да я поглежда. Обясних му, че това не е реално, че не се случва в действителността и т.н. Нещата се нормализираха след около две седмици“, разказва опита си със страшната баба друга майка.

Играта е за телефон и може да бъде изтеглена от магазините за приложения без ограничение на възрастта. Това я прави леснодостъпна дори, когато хлапетата играят навън, когато родителите им нямат надзор над тях.

Когато някой стартира играта, може да избира между няколко нива на трудност.

Страшният ефект от играта се засилва от гласа на зловещата баба, която повтаря: „Where are you?“ докато дебне със своето оръжие. И който е невнимателен пада жертва на Грани. Освен това тя поставя капани, с които също трябва да се внимава. Всеки има 5 дни или 5 пъти, в които може да умре преди да види надпис „game over“. Подобно на ескейп стаите, тук също се събират предмети, които помагат на играча да убие Грани и да избяга от нейната къща.

Във видеоканалите пък вече има клипчета, които показват как се превърта играта. Много често хватките се обясняват именно от деца, които са я играли и се гордеят с постиженията си и убийството на Грани. Сред тях особена популярност е придобила и версията на Грани с екип на аржентинския футболист Лео Меси.

Източник: Днес.бг

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар