Home » България » Майка търси над година 7-годишната си дъщеря

Майка търси над година 7-годишната си дъщеря

Даниела Седмакова е майка на 8-годишната Мария. По нейни думи дъщеря ѝ е отвлечена от баща си преди година. Оттогава двамата са в неизвестност.
Бащата и дъщерята присъстват с жълта бюлетина в сайта на Интерпол. Жената търси начин да се свърже с тях. Екип на „Нова телевизия“ успя да разговаря с бащата Христо Седмаков.

Семейството живее в Англия, където Христо специализира сърдечна хирургия. През 2011 г. се ражда дъщеря им Мария. По думите на Даниела отношенията им с Христо към онзи момент не са добри.
„Нещата между нас не се получиха. Той започна да става все по-контролиращ и агресивен, когато аз не съм съгласна с него”, споделя Даниела.

Тя взима решение да се върне в България заедно с детето. „Може би направих грешка, защото останах с детето в България. Той започна дело по Хагската конвенция, за да върне дъщеря ни обратно в Англия”, казва Даниела.

Решението на английския съд е Даниела да върне Мария в Англия, тъй като това е постоянното място за живеене на детето. Двамата родители правят опит да закрепят семейните си отношения, но и той е неуспешен.

„Започна да става агресивен. Позволяваше си да ме блъска, да ме дърпа, да ме рита, да ме пребива. Оставял е следи по ръцете ми”, разказва Даниела.
Жената търси правна помощ. По думите ѝ английският съд отсъжда споделено отглеждане на детето. Няколко месеца по-късно мъжът и детето изчезват.

По думите на Даниела съпругът ѝ сякаш се е изпарил – никой от роднините му не знае къде е, не използва банковите си сметки, нито телефоните си.
На адреса на Христо в София не няма никого. Екип на „Нова телевизия“ го потърси на адреса на родителите му – там също никой не отвори.

Даниела подава сигнал в Първо РУП. Оттам ни отговориха, че изпълняват мярка „установяване на адрес на двете лица” и работата по случая продължава.
Има искане за молба за съдействие в Софийска градска прокуратура, което е прехвърлено към Софийска районна прокуратура.

„Постоянно ми се обяснява, че той има силен гръб в полицията, не знам как да го тълкувам. Според мен полицията не е достатъчно активна”, казва Даниела.
Христо и Мария са обявени от Интерпол като изчезнали лица. По думите на Даниела, докато те са в неизвестност, съпругът ѝ завежда дело за развод в България. Екипът ни се свърза с адвоката му – Марин Марковски.

„Д-р Седмаков отговори в обяснения на българската полиция, която изпълняваше искането на Интерпол. Но се убедиха, че детето е много добре, че е щастливо, примерно на Канарските острови е приятно”, казва Марин Марковски.
Според решение на Софийския апелативен съд, предоставено ни от Даниела, Мария трябва да бъде върната в Англия.

Адвокат Марковски изрази притесненията на д-р Седмаков, че Даниела има връзка с друг мъж, на когото той се притеснява да повери дъщеря си, както и че все още настоящата му съпруга живее на помощи.

„Той преценява, че детенцето при него е много по-добре. Това не е причина майката да не вижда почти година дъщеря си, но когато има спор, това се получава”, казва адвокатът.
Със съдействието на адвокат Марковски екипът на NOVA успя да разговаря по телефона с Христо Седмаков.

„Информацията, която вие сте получили от адвокат Марковски я поддържам и съм съгласен. Моето име беше замесено в кампания и благодаря, че ми давате шанс да се чуе и моят глас”, заяви Христо Седмаков.
Не получихме информация къде се намират в момента Христо и Мария. Д-р Седмаков отказа да отговоря на въпросите ни и пожела да каже, каквото той самият сметне за подходящо.

„Обичам дъщеря си, имам равни родителски права със съпругата ми”, казва мъжът.
Чрез адвоката си Христо Седмаков изпрати писмо до екипа ни, в което разказва, че Даниела многократно е опитвала да го отдели от детето му. Заявява, че дори се е стигало до физическо нападение над него от страна на Даниела и семейството ѝ.

„Тя отказва да комуникира с мен директно, освен ако няма адвокати, журналисти, прокурорски жалби. Два пъти съм пускан за общодържавно издирване”, допълни Христо.
Той пожела детето също да говори по телефона с нас, като ни предостави и актуални снимки на детето, като датата на една от тях е първи август 2019 г.

„Добър ден, казвам се Мария Христова Седмакова, искам да кажа, че не искам да живея в Англия, искам да живея с моя татко в България”, казва детето.
Тя е много притеснена, благодаря, че дадохте шанс, а това социалните работници са го документирали. Обвиняват ме, че настройвам дъщеря ми срещу майка ѝ. Такова нещо няма. Аз винаги съм търсил комуникация”, обобщи Христо.

Даниела от своя страна се надява дъщеря ѝ да гледа този материал. „Много я обичам и ми липсва и искам пак да сме заедно, искам да ѝ кажа, че това не се случва по моя вина. Аз винаги съм била добронамерена, затова споделеното попечителство беше решение. Можем да намерим общ език, стига Христо да го пожелае”, завърши Даниела.

България
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

КЗК няма право да забрани сделката с ЧЕЗ и трябва да я разреши

В началото на месеца Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) започва „задълбочено проучване“ за намерението ...

Привикаха известен наш ТВ водещ в полицията

Водещият на новините по Нова телевизия Николай Дойнов се забъркал в проблеми с пътната полиция. ...

Бюджетен излишък от близо 2 млрд. лв. за 2018 г.

По окончателни данни на Националния статистически институт през 2018 г. институционален сектор „Държавно управление“ отчита ...

Реал Мадрид уволнява Зидан?

Второто присъствие на Зинедин Зидан в Реал Мадрид може да се окаже пълен крах за ...

Лавров: „Балкански поток“ ще е готов през 2020 г.

Работата по строителството на второто разклонение на „Турски поток“ ще бъде завършено в срок през ...

Дерменджиев супер оптимист: Имаме шанс да се класираме на голям форум

Георги Дерменджиев – новият национален селекционер на България обясни как се е стигнало до поемането ...