Home » България » Майка и дете преживяха истински ужас заради глутница кучета в София
Майка и дете преживяха истински ужас заради глутница кучета в София
Майка и дете преживяха истински ужас заради глутница кучета в София

Майка и дете преживяха истински ужас заради глутница кучета в София

Майка и детето ѝ са били нападнати от глутница кучета в София и по чудо се разминали само с уплаха. Инцидентът станал на метри от дома на Невена Николова, докато прибирала дъщеричката си от детска градина.

„Движехме се спокойно по тротоара, когато внезапно ни нападна глутница агресивни, озверели кучета. Бяха 7-8 големи кучета. По никакъв начин не сме ги предизвикали. Тя изпадна в ужас, пищеше. Аз я държах с едната ръка, опитвах се да е зад гърба ми, за да я предпазя от кучетата. С другата ръка се опитвах да ги отпъдя”, разказа пред bTV майката.

За да се спасят, излизат пътното платно. „Бяхме изложени на риск да ни блъснат преминаващите автомобили, но мисля, че само тези преминаващи автомобили ни спасиха от кучетата, които не посмяха да ни последват на пътното платно”, допълни Невена Николова. Като по чудо и двете са невредими. „Физически не сме пострадали, но преживяхме психическа травма, страх и шок”, каза майката.

Невена веднага подава сигнал на 112. От „Екоравновесие” правят 4 последователни проверки, но не успяват да открият кучетата. При петата проверка са намерени. Според протокола обаче не били агресивни. Кастрирани са и са върнати обратно в кв. „Борово”. Други хора от квартала обаче също казват, че животните понякога са агресивни. „Имаме съмнения, че въпросните кучета се отглеждат в строежи и биват пускани в късните времеви пояси. Ако се окаже, че са безстопанствени – агресивните животни ще бъдат заловени от нас и ще бъдат настанени в приют за отглеждане”, отбеляза директорът на „Екоравновесие” Веселин Асенов. От дружеството обещаха да заловят кучетата и да бъдат настанени в приют.

Майка и дете преживяха истински ужас заради глутница кучета в София

Източник: www.blitz.bg

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар