Home » Мнения » Ма засрамете се, бе!

Ма засрамете се, бе!

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

*Коментар на Мария Касимова-Моасе по повод появилата се информация в медийното пространство, че директорът на БНТ Емил Кошлуков иска да уволни спортния журналист Камен Алипиев поради липса на диплома за висше образование.

Я да обобщим нещо!

Значи известният терасист и бивш антикорумпист Пламен Георгиев, който беше награден за послушанието си с консулски пост в Испания, има диплома за владеене на испански. Тя, оказва се, е пълна с грешки. Издадена е от фирма за обучения „Никанор“, която била спечелила поръчка за едни немалко пари и благодарение на нея един вид обучила (дистанционно) лицето Георгиев на испански. Той не се бил явил на изпит, а и сертификатът, дето е пълен с грешки, не бил никакъв документ за владеене на въпросния език, а бил само удостоверение, че бил слушал часовете. Терасистът също така няма никакъв дипломатически опит. Въпреки това обаче Пламен Георгиев ще отиде във Валенсия, където ще е новото му работно място, защото началникът на държавата каза, че можело. И че трябвало. Ма няма испански-миспански, няма диплома-миплома, няма дипломация-мипломация и тераса-мераса няма! Отива на друга тераса – държавна. Защото няма по-добър от него, нали разбрахте? Ако не сте – ей на, казвам ви. Само Пламен Георгиев може да е консул във Валенсия, никой друг!

Такааа…

Камен Алипиев е спортен журналист от много години. И коментирането на спортни събития е най-малкото, което е правил професионално. Той е от журналистите в спорта, които доказват, че за тази работа се иска ум и култура. И че не е достатъчно само за се научиш да заменяш „футболна топка“ с „кожено кълбо“, за да си мислиш, че си топ коментатор. Освен това Камен е един от най-грамотните, речовити и интелигентни хора в тази професия. Та Камен Алипиев нямал диплома за завършено висше образование и затова принципният в ето само такива случаи Емил Кошлуков (понастоящем шеф на националния телевизор) го освобождава. Ти да видиш правила! Значи Камен Е създал визията на спорта в журналистиката, ама не може да продължи да го прави, защото няма буквата от правилника. Пък Пламен Георгиев, дето нищо не е създал, ще продължава нищо да не създава на поредна държавна, ама тихичка службица, защото си има жалък, изфабрикуван и сгрешен сертификат. Професионалистът вън, аматьорът – вътре!

Само да припомня малко неща:
Невена Коканова не е завършила актьорско образование – тя е актрисище.
Никола Гюзелев не е дипломиран оперен певец – той е световен.
Наум Шопов няма висше образование – той е неповторим. Йордан Радичков е завършил гимназията в Берковица, ама е РАДИЧКОВ!
Валери Петров по образование е лекар.
И малко чужд пример – Джей Лено е логопед , Натали Портман е психолог, Майкъл Джордан е учил културна география…
Ма засрамете се, бе!

Автор: Мария Касимова-Моасе

България
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Как големият расизъм назидава малкия

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. Трима ...

Хърн през сълзи: Спрете смъртта в бокса! (ВИДЕО)

Агентът на един от най-добрите в бокса Антъни Джошуа – Еди Хърн се изказа емоционално ...

Гръцки изтребители в турската част на Кипър

Три гръцки бойни самолета са нарушили въздушното пространство на т.нар. Севернокипърса република. Това обяви заместник ...

Защо слагат калобрани пред гумите?

В конструкцията на съвременните автомобили има немалко елементи, чието предназначение невинаги става ясно от пръв ...

Емили Ратайковски се пусна гола от Маями (Снимки)

Изкусителката Емили Ратайковски отново накара феновете си да се размечтаят. Красавицата публикува свои топлес снимки ...

Каракачанов за македонците: Ако не слушат – в антрето!

„Политиците в Скопие имат шанс да се поправят. Явно не са разбрали за какво става ...