Home » България » Любомир Дреков: Инвестирахме средства в изкупуване на частни терени

Любомир Дреков: Инвестирахме средства в изкупуване на частни терени

„Придобиването на частни имоти, които попадат в улици, е особено важно за новите квартали като „Витоша ВЕЦ – Симеоново“ и „Кръстова вада“. Изключително належащо е, живеещите там да имат нормална инфраструктура.“ – каза г-н Дреков.

Само за подготовката за изграждането на бул. „Филип Кутев“ са дадени над 2,2 млн. лв., за да може да се разшири тази изключително важна пътна артерия. Това са над 10 600 кв. м. Паралелно с това, общината работи и по отчуждаване на други терени в тези квартали, за да осигури трасета за важни улици. Това са огромни средства, които са инвестирани, а все още не е започнало същинското строителство. „За съжаление, тези дейности не се виждат от хората, но са изключително важни, защото без тях няма как да изградим нужната инфраструктура, а отчуждаването понякога отнема години“ – отбеляза г-н Дреков.

Кандидатът за кмет на район „Лозенец“ за трети мандат, не пропусна да изрази и своето възмущение от тона на предизборната надпревара:

„До мен достига информация, че мои опоненти в предизборната кампания, обясняват на хората, за това, как средствата за отчуждаване от програмата на Столична община не се усвояват и, че самите процедури са стопирани от обикновени служители, на които просто не им се занимава с това, най-вече защото в отчуждаването нямало възможност за корупция. Като за начало искам да изразя възмущението си, от името на големия брой „обикновени служители“, които буквално не си вдигат главите от работа по тези проекти и, които имат пълното правото да се чувстват засегнати от подобни изказвания. На второ място искам да подчертая, че придобиването на частни имоти, за изграждане на общинска инфраструктура, не се извършва само чрез отчуждаване и би трябвало поне кандидатите за кметове да са прочели и да го знаят. Изкупуването, по преценка на Столичен общински съвет, е една доста по-опростена процедура, която работи, и приканвам опонентите си, да се запознаят с нея, преди да говорят и умишлено или не, да заблуждават хората, че Столична община „буксува“ в тази сфера.“

Допълнително към усилията на общината, за придобиване на частни терени, попадащи в улици, вече е въведена практика инвеститорите да даряват площи за инфраструктура. Така за последните 18 месеца , в район „Лозенец“, са придобити над 13 800 кв. м, на които да се изградят улици.

България
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

От кои зодии са най-умните жени

Независимо дали сте властни Овни или грижовни Раци, не забравяйте, че всеки зодиакален знак има ...

ЦИК даде кмета на Несебър на прокуратурата

За петима души, сред които кметът на Несебър Николай Димитров, ЦИК е дала разрешение да ...

Неделчо Михайлов: Варна е уморен от очакване за промяна град (ВИДЕО)

Лесно се реших да се кандидатирам за кмет на Район „Приморски“. Аз живея там от ...

Запор за над 134 млн. лв. наложиха на Миню Стайков и 9 души

Запор за над 134 млн. лева върху имуществото на Миню Стайков и деветима, свързани с ...

Уникални СНИМКИ от бедните години на Дарина Павлова

На крачка от 54-тия си рожден ден Дарина Павлова намира място в списъка на най-богатите ...

Руски Су-34 унищожи електроцентрала в Сирия

Появи се информация за унищожаването на слънчева електроцентрала в Сирия. Това се е случило в ...