Home » България » Лили Маринкова: Влизането на прокуратурата в БНР е официализиане на репресията

Лили Маринкова: Влизането на прокуратурата в БНР е официализиане на репресията

Оставането на Светослав Костов начело на БНР само ще удължи кризата в радиото – не съм оптимист и при оставката му, защото моделът остава същия – репресивни сили стоят зад кадър и се опитват да диктуват в обществените медии. Това коментира в ефира на „Дарик“ бившият директор на „Хоризонт“ и дългогодишен водещ на „Неделя 150“ Лили Маринкова.

„Тази измислица, всички тези налудни действия около спирането на програмата на „Хоризонт“ говорят за дълбоко смутени хора, които действат безогледно и безсмислено, дълбоко извадени от релси“, коментира Маринкова.

Според нея оповестеното влизане на прокуратурата в БНР е официализиране на репресията, която е за сплашване. В дъното стои безкрайно глупавото действие на генералния директор, който сега трябва да отговаря за това и да получи своето възмездие, допълни тя.

„За мен е хумористично изречението, даже виждам една висша ирония в това, което каза Борисов „Кой съм аз, че да кажа на прокуратурата?“. Когато беше официално ясно, че ти си го избра – действителното прозрение, което беше потвърдено от Николай Кокинов“, каза Маринкова.

По думите ѝ не се знае кой се е обаждал и дали са 4 или 44 тези лица. „Но те са имали едно единствено нещо предвид и това е процедурата около избора на Иван Гешев. Това е стилът, който се оформя, за да проведе пътя за кариерата на този човек. Целият този ПР, който е впрегнат в публичното му утвърждаване, той се възприема като център на истината. Нещо, което ми говори за един много познат Сталински модел – там се крие репресията, там е този, който ще смълчава медиите и ще казва кои са правилни и неправилни“, коментира още бившата водеща.

Не знаем физиономията на тези лица, които се обаждат, но представете си колко дълбоко непочтено е това – тези хора, които стоят в тъмното да си играят с хората, със ситуацията, с нещо толкова важно като журналистиката и информацията.

„Основният проблем е, че генералният директор търпи това, но кой би се обаждал на човек, който не е поел предварително ангажименти?“, допълни Маринкова.

„Най-важното изречение в откровението на Светослав Костов в Борисовата градина са думите му към Силвия Великова: „Е, няма да си намериш работа никъде!“. Какво по-голяма доказателство за съществуването на медиен октопод в България, за тоталната разправа със журналистите“, коментира Маринкова.

Тези хора, каквито и да са те, са нещо като политическа полиция – това е най-страшното и не можем да си затваряме очите за това, каза още тя.

България
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Кремъл към Анкара: Не се месете в Сирия!

Турция не трябва да се меси в главния сирийски въпрос, а именно намирането на политическо ...

Бивш английски национал с тежки обвинения заради лицемерието спрямо България

Бившият футболист на Ливърпул и национал на Англия – Стан Колимор, атакува остро местните журналисти ...

По 26,7 млн. дневно за обществени поръчки

26,7 млн. лв на ден харчи държавата за обществени поръчки, а средният размер на една ...

Паргов: Витоша трябва да е достъпна

Витоша трябва да е достъпна за гражданите и гостите на София. Решението е възстановяване на ...

Кюрдите бягат от границата с Турция

Представителят на „Сирийските демократични сили“ Редур Халил заяви, че войските им ще се изтеглят от ...

Вальо Михов: Футболът в БГ е честен, не е като в Европа

Членът на Изпълкома на БФС в оставка Валентин Михов даде интервю за БНР. В него ...