Home / Lifestyle / Лили Иванова и Васко Кеца изгорели с 5 млн. лева във фалирали банки
Лили Иванова и Васко Кеца изгорели с 5 млн. лева във фалирали банки
Лили Иванова и Васко Кеца изгорели с 5 млн. лева във фалирали банки

Лили Иванова и Васко Кеца изгорели с 5 млн. лева във фалирали банки

Около 5 млн. лв. са загубили в банки естрадните легенди Лили Иванова и Васил Найденов преди колежката им Богдана Карадочева да бъде измамена от банкерка. С почти 700 000 евро Кеца е олекнал при фалита на КТБ през 2014 г., а по-голямата сума – близо 1,5 млн. лв., са му изчезнали през 90-те години, когато става жертва на финансова пирамида и на банкрута на Частна земеделска и инвестиционна банка (ЧЗИБ), съобщава „Телеграф“.

„Аз съм експерт по фалит на банки. Вложа ли парите си някъде и тя фалира. Първият път не успях да загубя всичко, тъй като прехвърлих част от парите на мои колеги, на Стоянка Мутафова, на Татяна Лолова и други артисти. Над 50 човека бях строил, за да им прехвърля парите. Имаше някаква сума, която ми беше гарантирана, и ги бях разхвърлял на много депозити. След това те ми ги върнаха“, разказва финансовите си неволи Васил Найденов.

От банковия фалит през 1996 година се спасил с протекции на Красимир Премянов. И кучетата знаят, че не пея за червените, но в тоя случая Премянов ми помогна. Той се свърза с банковите служители, за да ми изплатят вложенията чрез групата, която бях сформирал“ разказва Кеца.

За загубените в КТБ близо 700 000 евро той коментира: „Много пари изгубих. Не искам да ги мисля, но не мога да ги прежаля. Идва ми да взема една пушка и да гърмя на посоки и да нацеля когото трябва. Те сами ще се застрелят. Господ забавя, но не забравя“.

Примата Лили Иванова също е загубил пари в КТБ, твърдят запознати от музикалните среди. Според тях, тя е звъняла на икономисти да търси експертно мнение как да спаси вложенията си, които били около 2 млн. лв.

Изпълнителката на „Осъдени души“ се надявала, че статутът ѝ на звезда номер 1 на България ще ѝ помогне да не изгори, но казват, че била третирана като всички останали вложители. Според публикации в интернет и други известни артисти са изгорели в банката на Цветан Василев, макар и с доста по-малки суми – Веселин Маринов, Азис, Цветана Манева и Явор Милушев, Луна.

Веселин Маринов имал над 600 бона, Азис 370 хиляди, а Цветана Манева и Явор Милушев близо половин милион лева. Най-много пари олекнала Луна – над 116 милиона лева.

Блиц

Коментирай чрез Фейсбук

About Елена Монева

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Антония Петрова нападна майки

Самочувствието на Антония Петрова-Батинкова нараства правопропорционално с напредването на годините ѝ. Миската ...