Home » България » Лидл обясни за отровните български червени ябълки
Лидл обясни за отровните български червени ябълки
Лидл обясни за отровните български червени ябълки

Лидл обясни за отровните български червени ябълки

Във връзка с появилите се публикации със заглавие „Отровни български червени ябълки заляха магазините“, бихме искали да заявим, че твърдението за отровни ябълки не е вярно и не отговаря на реалната ситуация. В допълнение изказваме и своето недоумение защо казус, приключен преди една седмица, се представя като случващ се в момента.

Изтеглянето на количества червена ябълка е проведено в понеделник миналата седмица (20.08.2018 г.), като е предприето единствено като превантивна мярка, доколкото няма непосредствен риск за здравето на потребителите.

Лидл България има много стриктни политики и процедури по отношение на контрол на качеството и защита на потребителите. В тази връзка компанията изследва в независими акредитирани лаборатории плодовете и зеленчуците, които предлага, за над 500 пестицидни остатъка. Ако изследванията покажат резултат извън нормите, съответните количества въобще не стигат до потребители или се изтеглят от филиалната мрежа незабавно.

В конкретния случай става въпрос за продукт, при който са регистрирани завишени нормативни лимити в една единствена партида, но с цел превенция и защита на нашите потребители е изтеглено цялото количество продукт от съответния доставчик и са информирани надлежно всички заинтересовани страни – както компетентните институции, така и потребителите.

Тази стъпка е поредното доказателство за отговорността на Лидл България по отношение на качеството на продуктите и грижата за потребителите. От стъпването си в България компанията е доказвала многократно и продължава да доказва с всички свои действия, че е отговорна, прозрачна и винаги работи с грижа и мисъл за потребителите и обществото. Приемаме подобни публикации, съдържащи открояващи се некоректни квалификации и публикувани една седмица след като темата е надлежно адресирана и са предприети всички възможни мерки, като умишлено всяване на страх сред потребителите и опит за уронване на престижа и доброто име както на Лидл България, така и на българските производители.

Източник: БЛИЦ

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Щракнаха новата емблема на Volkswagen

През април миналата година маркетинговият директор на Volkswagen Йохен Сенгпил обяви, че компанията планира сериозни ...

Коли с АГУ и парадоксите у нас и в САЩ

През 2019-а САЩ се превърна в държавата №1 в света по износ на LPG (liquefied ...

Археолози откриха труп на бебе в урна на праисторическата могила в село Юнаците

Продължават археологическите проучвания на праисторическата могила в село Юнаците, каза за Радио „Фокус“ – Пазарджик ...

Журналист: Прекалено много надценяваме Слави Трифонов

„Появата на Слави Трифонов ще бъде помощ от един извънсистемен играч за системните партии. Ролята ...

Шефът на готвачката: Никой не я е затварял във фризер

Никой не е затварял моя служителка във фризера на супермаркета в Слънчев бряг. За това ...

Атанас Чобанов: Не познавам никой от „ТАД груп”

Не познавам Кристиян Бойков, не познавам никой от „ТАД груп”, не съм общувал с такива ...