Home » Бизнес » „Лидл България“ отваря нов магазин в София

„Лидл България“ отваря нов магазин в София

На 22 юли 2019 г. отваря врати най-новият Lidl магазин, който се помещава в сградата, в която се е намирало кино „Европа Палас“ на ул. „Алабин“ №35 в гр. София.

Кино „Европа Палас“ е приватизирано през 2001 г. Дълги години след това сградата е запустяла, в лошо състояние и е препродавана няколко пъти. Настоящият собственик на имота „ЛОГОС НК“ ООД има издадена виза за проучване и проектиране на реконструкция и преустройство на сградата на кинотеатър „Европа Палас“ в магазин още през 2011 г.

„Лидл България“ е наемател на имота по договор за наем едва от лятото на 2017 г. и от този момент компанията стартира съгласувателни процедури с отговорните институции и сериозни проектантски проучвания и разработки за проекта.

За изготвяне на плановете за реконструкция на сградата „Лидл България“ има издадени необходими разрешителни и документи от отговорните институции за преустройството на сградата и е изпълнила стриктно всички нормативни процедури, правила и изисквания. Цялостното проектиране на реконструкцията е съобразено изцяло както с Наредба № РД-02-20-2 за проектиране на сгради и съоръжения в земетръсни райони от 2012 г., така и с всички други нормативни изисквания и процедури.

Търговската верига е работила с трима независими конструктори на всеки етап от планирането, изготвянето и изпълнението на настоящия инвестиционен проект. Изготвеният проект не е променял основната конструкция на сградата и е взел под внимание всички мерки новоизградените конструкции да не влияят на стабилността и сигурността на съществуващата постройка и на страничните сгради.

При разработването на плана за най-новия магазин в София „Лидл България“ е взела под внимание и всички изисквания и препоръки относно централното разположение на локацията. Всичките магазини на веригата, които се помещават в гъсто населени централни градски части, са проектирани, така че да отговорят на нуждите на клиентите и да не натоварват допълнително градската среда в съответните райони.

Магазините за хранителни стоки в централните градски части са предназначени да обслужват клиенти, живеещи близо или сравнително близо до съответния обект. В този смисъл не се предвижда допълнително натоварване на трафика около магазина, тъй като очакваме в магазина да пазаруват потребители, които живеят или работят наблизо. Рядко потребители с автомобили ще изберат да пазаруват в магазин в идеалния център на столицата, освен в случаите, в които живеят или работят там. Подобни са и нашите наблюдения и в другите обекти на веригата в централните градски части, които не разполагат със собствени паркоместа, като например магазин Lidl на ул. „Г. С. Раковски“ №126-128.

Цялостната логистика и разпределение на доставките за нашите обекти се извършва от двата логистични центъра на веригата, които се намират в с. Равно Поле (Софийска област) и с. Кабиле (Ямболска област). По този начин се оптимизира и трафикът до всеки наш обект, като всички доставки се правят само на 1 курс, който се извършва от съответната логистична база до всеки обект на веригата. Така не само постигаме висока ефективност на логистиката, но и избягваме струпването на доставчици пред магазините. Имайки предвид тази практика на компанията, жителите в района на обекта могат да бъдат спокойни, че няма да има струпване на тежкотоварни превозни средства на ул. „Алабин“ №35, както и че за зареждането на магазина ще се използва единствено задният вход на обекта от страната на ул. „Калоян“ и то само в слабо натоварените часове на деня.

Като отговорна, прозрачна и лоялна компания, която работи с грижа и мисъл за потребителите и обществото, „Лидл България“ винаги полага всички необходими усилия за запазване на културното и историческо наследство, както и осигурява допълнителни инвестиции, за да може то да бъде достъпно и популяризирано сред целевите аудитории.

В тази връзка компанията е създала експозиция, посветена на историята на кинотеатрите в България и по-специално на кино „Европа Палас“, която всеки желаещ може да разгледа в магазина. Експозицията цели да припомни на всички посетители важните моменти около историята на киното.

При разработването на проекта за реконструкция на сградата, компанията отговорно е предприела всички необходими мерки и е планирала допълнителни дейности и инвестиции с цел запазване елементи от киното на база архивни снимки.

От години търговската верига застава зад редица инициативи в подкрепа на българската култура и изкуство. Сред тях са партньорството със „София Филм Фест“, включително активна подкрепа на българското кино, обновяването на кино „Люмиер“, подкрепа на редица значими културни проекти и инициативи, както и такива, насочени към популяризиране и съхраняване на българската история, и не на последно място, дългогодишната подкрепа на едни от най-изявените и доказани български артисти.

България
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Дърпай здраво: AMG G63 срещу Bentayga и Cayenne

Британският YouTube-канал Carwow спретна състезание по дърпане на въже между Mercedes-AMG G 63, Porsche Cayenne ...

Български командоси преминават екстремно учение

Български командоси от специалните сили преминават през екстремна подготовка със скове от хеликоптер от малка ...

Кампания за представяне на „Тихият ангел“ на световната кино сцена

Филмът „Тихият Ангел“ е документален разказ за живота и делото на Дядо Добри, разпознаван от ...

Хиляди на протест срещу Airbnb

Граждани на Дюселдорф протестираха срещу незаконното отдаване под наем на жилища. „Близо 30% от апартаментите ...

Андреа се отказва от поп фолка, ще прави…

„Започнах да правя песни на английски, защото българският поп фолк достигна своят връх на развитие. ...

Грета Тунберг VS. вредното човечество

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. Несъмнено ...