Home » Здраве » Лесно можете да разберете дали страдате от коварна болест – само погледнете езика си
Лесно можете да разберете дали страдате от коварна болест - само погледнете езика си
Лесно можете да разберете дали страдате от коварна болест - само погледнете езика си

Лесно можете да разберете дали страдате от коварна болест – само погледнете езика си

Един от най-надеждните и древни методи за диагностициране на различни заболявания, е бил езикът – неговият цвят и чувствителност към различни храни и напитки. Той е един от първите органи, които сигнализират за болестта.

Ако човек е здрав, то тогава езикът му е светло розов, който няма как да видите, ако езикът е подут.

Обикновено езикът сигнализира за ангина, проблеми с черния дроб, а понякога и за храносмилателни проблеми. Ето защо, ако забележите белезникаво покритие върху него, то знайте, че това е предупреждение, че един от органите ви има проблем и спешно трябва да вземете мерки, за да се справите с болестта си в зародиш. Сега ще ви разкрием и повече конкретика.

Ако плаката е бяла, то най-вероятно имате проблеми с органите на храносмилателния тракт и е време да преразгледате режима си на хранене и продуктите, които ядете. На този етап правилно създадените менюта могат да избегнат продължително заболяване. Ако езикът променя цвета си, а плаката потъмнява, то трябва незабавно потърсете лекар за подробно изследване на стомаха.

Ако плаката е жълта, то най-вероятно става въпрос за проблем с жлъчката или черния дроб.

Ако плаката ви е зеленикава, то може да имате обостряне на стомашно-чревния тракт и обструкция на жлъчния мехур. Не мислете, а директно отивайте на доктор.

Хубаво е да разгледате езика си на огледалото, но какво трябва да търсите?

– Миризма от устата

– Наличие на неоплазми

– Състоянието на езика и неговите двигателни и вкусови качества

Езикът отразява състоянието на различни органи. В края на езика се отразява състоянието на сърцето, в зоната преди края – на белите дробове, централната част – далака, отзад – бъбреците, страните – жлъчен мехур и черен дроб.

Яркото оцветяване на езика може да сочи гастрит и е сигнал за лошо функциониране на щитовидната жлеза и образуването на язви – това е знак за високо ниво на pH. Ако спрете да усещате вкуса на храната, то това е сигнал за нарушения в ендокринната и нервната системи./jenata.blitz.bg

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар