Home » България » Легиони от държавни гниди. Корупция до дупка. Това е България

Легиони от държавни гниди. Корупция до дупка. Това е България

Всяка нощ бракониерите в Черно море тралят незаконно за бяла мида на метри от брега, но всъщност са толкова нагли, че вече го правят и през деня. И не им пука. Проблемът е от години, алармират за пореден път от организацията „Да запазим Корал“. Но компетентните органи в лицето на ИАРА (Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури) и МОСВ (Министерството на околната среда и водите) спят. Спят дълбок сън.

„Непрекъснато подаваме сигнали на 112 и на ИАРА, без абсолютно никаква реакция цяло лято, камо ли сега. Абсолютно ненужни институции сраснати с тази бракониерска дейност и очеизвадно с опънат чадър върху нея. Докато всичко унищожат и продадат“, гневят се от „Да запазим Корал“.

Легиони от държавни гниди. Корупция до дупка. Това е България

Тази лодка е рег. номер ЦР 696 (снимката е от 17 септември). Как да им обясниш на тези селяндури, че когато белите миди изчезнат, гниенето вече ще става без участие на кислород и всичко до брега ще замирише на сероводород (развалени яйца). Тези миди се грижат за кислорода в плитките седименти.

Всяка вечер, в която морето позволява, на всеки плаж по Черноморието – де що има орка с мотор – трали като невидяла. След трала нищо не остава – разорано дъно и съсипана среда за живот…

Атанас Русев вярва, че проблемът може да се разреши за един следобед време, а дори и за един час. Но след хиляди сигнали, снимки и свидетелски показания – НИЩО. Та той се чуди дали на българските граждани ни харесва година след година „частните фирми за крадене на пари, наречени държавни институции“ да продължават да грабят, също както бракониерите тралят Черно море.

„Този глобален проблем може да се разреши за един следобед време. Дори за час. Изминаха години. Хиляди сигнали, снимки, свидетелски показания, всичко. От страна на „държавата“ и нейните „институции“ НИЩО ДОСЕГА. Абсолютно нищо. Това са пари. Много пари, които отиват в нечии джобове. За сметка на унищожението на морето и неговите обитатели. Парите се разпределят навсякъде по веригата и всички си траят, включително министрите и онези над тях. Няма полиция, „Гранична полиция“, ИАРА, МОСВ, МЗХГ, МС, МП и всякакви измислени изкълчени и ненужни съкращения на частни фирми за крадене на пари под прикритието на името „държавни институции“. Как да има като и техните служители са в момента в морето, за да грабят до последно!

Ето, идете сега на Корал или на който и да е друг плаж. Морето е спокойно и в момента стотици лодки тралят навсякъде, на всеки плаж, незаконно за бяла мида, други заграждат километри с мрежи през нощта и гърмят ракети в тях за да се набие „паламуда“ в очите на мрежата, трети са на десетки километри навътре и си чистят бракониерските мрежи за калкан от мъртвите делфинчета, удушени в тях…

И това как става и ние го виждаме, и го разбираме, а за цял един оркски легион от държавни гниди това не съществува? Много просто – официална държавна политика. Корупция до дупка. Унищожение на природата до дупка. Това е България сега. Харесва ли ви?

България
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

В София се състоя прожекцията на „Керченски пленници“

На 12 октомври, преди отбелязването на Деня на защитника на Украйна (14 октомври) в София ...

Вучич: Косово е Сърбия

Косово е Сърбия. За това настоя за пореден път сръбският президент Александър Вучич. Вучич заяви, ...

Вашият хороскоп за днес, 18.10.2019 г.

Хороскоп от astrohoroscope.info Овен Нямате търпение да приключи този работен ден, за да се почувствате ...

Мъж загина в жестока катастрофа край Дупница

Мъж загина на място, след като се блъсна с автомобила си в трактор без светлини. ...

Военният министър: Един чалгар не може да ми е коректив!

„Един убиец – Джок Полфрийман, показа среден пръст на държавата ни. Това е неоспорим факт. ...

Как е правилно да поставяте презерватива?

За безопасен секс е необходимо правилното използване на презерватив. Това ще помогне да се избегнат ...