Home » Любопитно » Култови предложения за спасяване на летния сезон станаха хит в мрежата

Култови предложения за спасяване на летния сезон станаха хит в мрежата

Паниката около твърденията, че тази година летният туристически сезон е провален, предизвика най-различни реакции от страна на правителството, бизнесът и обществото.

Първоначалните прогнози за лек спад в броя на туристите по родното Черноморие се оказаха по-оптимистични от очакваното, което отприщи вълна от опасения, че това ще е най-слабия сезон от години насам.

От Варненската туристическа камара обявиха, че след три успешни години за родния туризъм настоящата е кризисна.

Снимки: БГНЕС

Култови предложения за спасяване на летния сезон станаха хит в мрежата

За да успокои страстите, министърът на туризма Николина Ангелкова призова „да не отписваме летния сезон, тъй като е още в началото“ и съобщи, че в най-скоро време ще бъде представен специален механизъм, разработен от консултантска компания, чиято цел е осигуряването на следващия летен сезон.

Думите ѝ, изглежда не успяха да разсеят притесненията, загнездили се в умовете на хората, а разработването на „спасителен план“ за следващата година не успокои туристическия бранш, който се надяваше на такъв за настоящия сезон. Ето защо изведнъж от всички страни започнаха да валят предложения за това как да спасим тазгодишния летен сезон.

Сред многобройните идеи и концепции за привличане на туристи се откроиха няколко култови предложения, които много бързо набраха популярност сред интернет потребителите и се превърнаха в истински хит, съвсем скоро след като бяха публикувани в сайта offnews.

Ето ги и тях:

„Няма да мрънкам и веднага започвам с предложенията. Сезонът е провален! Да! Но има надежда. Само трябва държавата да запретне ръкави и да предприеме следните действия:

Да се направи билетче от лотарията – „Златен сезон“. Купуваш, търкаш и с изхарчените пари спасяваш сезона.

Да се пуснат още сто-двеста кила кокаин в разфасовки по сто грама да плават на различни места и който ги улови – негови са си. Победителите да ги дават по телевизията, за да привличат още хора.

Да се даде право на всеки концесионер от два до четири следобед да дави по един човек на плаж. Хората обичат зрелища (още древните римляни така са си спасявали сезоните). В часовете за давене царевицата да е на половин цена. От десет на осем лева.

Да се въведат нови материали за шезлонги. Тиково дърво от чам, балсово дърво от чам, както и махагон от чам.

Да се даде право концесионерът да може да бие по един клиент на ден без причина с цел поддържане на плажната дисциплина.

Да се направи ДМС кампания „Спаси сезона“ за да могат хората доброволно да превеждат пари за каузата.

Да се направи спортно състезание. Мутрите от единия концесионен плаж да могат да нападат мутрите от другия и да заграбват територия. Нещо като стратегическа игра, но с мутри.

Знам, че ще ревете при следващото предложение, но ако сте патриоти ще ме разберете.

Всеки концесионер да има правото на средновековното феодално право – „правото на първата нощ“. В случая „правото на първия плаж“. Концесионерът трябва да може по закон да преспи с всяка жена, която за пръв път идва на плаж. Така се дава възможност на жените да раждат и ще оправим демографията.

Ромите продаващи царевица да носят перуки като Моцарт. Не знам защо, но ще стои много изискано и туристи от цял свят ще се стичат да ги гледат. Снимките с тях да са срещу пари. Може да се направят и магнити за хладилник.

Като казах снимки, та се сетих: Снимка на сгънат или неизползваем чадър – 5 лева. Снимка на чадър и шезлонг -10 лева Снимка на сметката от заведение -50% от цената на сметката. Снимка на празен плаж – по договорка с концесионера, но не-по малко от 10 % от концесионната такса.

Да се въведе „Данък предварителен туризъм“. Направо да се приспада от заплатата. Няма искам-не искам. Щом си гражданин си длъжен да си турист. Така ще е законно. Който се дърпа – престъпник. Знаете ли колко работа на МВР ще се отвори да лови престъпници?

Задължително да се затворят изходите към Гърция. Не да се лигавим с някакви задръствания. Така де, в трудни времена се налагат трудни решения. Да се обяви на населението, че това се прави за тяхно добро. Да кажем, че така се предпазва от ухапване от комари.

Ако и това не проработи, да се обяви война на Гърция. Ще се наложи на гърците да ни превземат, ще станем тяхна територия и тогава не ние, а те ще имат провален сезон.

България
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Радев и кметът на Перник обсъдиха проблема с водата

Президентът Румен Радев призова за ефективни действия на институциите за възстановяване на водоснабдяването на Перник ...

Гришо се завръща на исторически за него турнир

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров потвърди участие на турнира в Хюстън, който ще се проведе ...

Моуриньо е световен рекордьор по харчене на пари за трансфери

Новият мениджър на Тотнъм Жозе Моуриньо заяви, че е доволен от състава, с който разполага, ...

Спад на чуждите инвестиции през септември с € 91,7 млн.

През септември 2019 година положителното салдото по текущата сметка на България възлиза на 718 млн. ...

Строи ли се върху защитена територия край Рупите?

Спор за път край Рупите. Прокуратурата спря строежа на пътя, който Община Петрич изгражда до ...

Най-добрите български фирми

За осма поредна година бяха отличени най-добрите български фирми. В конкурса участват само компании с ...