Home » България » КРОС настоява Комисията за конфликт на интереси да извърши проверка по случая „Апартаментгейт” и заместник-кметът Мартин Захариев

КРОС настоява Комисията за конфликт на интереси да извърши проверка по случая „Апартаментгейт” и заместник-кметът Мартин Захариев

Групата на общинските съветници от КРОС настоява Комисията за конфликт на интереси в Общински съвет – Смолян, да извърши проверка на казуса с недвижимото имущество на зам.-кмета на Смолян Марин Захариев и несъответствията в декларациите му за конфликт на интереси и имуществено състояние. Десетият в листата на ГЕРБ кандидат за евродепутат е скрил от Антикорупционната комисия, че от 6-7 години живее в апартамент и ползва помещения, собственост на фирмата „Кей Зет Проджект“. При встъпването си в длъжност за втори мандат като заместник-кмет той не е декларирал и частен интерес към дейността на въпросната фирма в нарушение на закона.

„Все още не сме чули задоволително обяснение от страна на г-н Захариев защо не е подал коректна информация, че ползва недвижим имот, собственост на фирма на неговия брат. Цялата ситуация е изключително съмнителна и подвига ред въпроси за морала на хората, които представляват местната власт в град Смолян”, заяви Кирил Хаджихристев, председател на групата председател на групата на общинските съветници на КРОС.

Няма и задоволително обяснение за произхода на средствата, с които е закупено Студио за красота „Кукла” от съпругата на зам.-кмета Екатерина Захариева. Прави впечатление, че сделката е изповядана на загуба от фирмата „Свефис” и значително под данъчната оценка. Студиото за красота „Кукла” се стопанисва от тъщата на Марин Захариев Елина Манолова в качеството й на едноличен търговец. Самата тя не е подала нито един годишен финансов отчет в Търговския регистър, което е достатъчно основание НАП да извърши проверка и на тази фирма.

Редица въпроси повдига и дейността на самото „семейно” дружество „Кей Зет Проджект“. Фирмата е без дейност, но в същото време не спира да придобива недвижими имоти с инвестиционна цел. От една страна липсват парични потоци в „Кей Зет Проджект“., а от друга – в годишните финансови отчети не са отразени заеми, допълнителни парични вноски. Същевременно имотите липсват и като дълготрайни активи в баланса на дружеството.

Групата на общинските съветници от КРОС настояват Марин Захариев и законният представител на „Кей Зет Проджект“ – Костадин Захариев да обяснят пред обществеността как се е стигнало до тази „имуществена експозиция” и защо е скрита от Антикорупционната комисия.

България
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Business Insider: НАТО се готви за война в сърцето на Европа

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. Погледите ...

Ламбо диша сам, иска да се прибира

Любимият на поколения българи актьор Стефан Данаилов е по-добре, в съзнание е, диша без апарат, ...

Калоян Паргов: Люлин заслужава многофункционална спортна зала

“Люлин е шестият по големина град в страната и заслужава многофункционална спортна зала и спортни ...

Румен Радев е в Япония за интронизацията на императора

Президентът Румен Радев е на посещение в Япония за интронизацията на император Нарухито, съобщиха от ...

Нефтохимик се завръща на стадион “Лазур“ под наем

Нефтохимик ще се завърне на ст.“Лазур“, научи Флагман.бг от изключително достоверен източник. Очаква се днес ...

Исторически пробив за Зелените в Швейцария

Швейцарците се отправиха днес до урните, за да изберат 200 депутати в долната камара на ...