Home » Свят » Кризата във Венецуела със зловещи измерения – вече не могат да погребват мъртвите
Кризата във Венецуела със зловещи измерения - вече не могат да погребват мъртвите
Кризата във Венецуела със зловещи измерения - вече не могат да погребват мъртвите

Кризата във Венецуела със зловещи измерения – вече не могат да погребват мъртвите

Кризата в социалистическата диктатура на Венецуела се задълбочава – обхваната от масов глад и липса на медицински материали – няма утеха дори за мъртвите, пише „Фокс нюз“.

„Това, което се случва, е средновековно. Хората „наемат“ ковчези за погребенията, но ги връщат след церемонията. Същият ковчег се използва отново и отново, защото хората не могат да си позволят да си купят „, казва лидерът на венецуелската опозиция Хулио Борхес, който живее в изгнание в колумбийската столица Богота през последните девет месеца. „И тогава те трябва да обвият тялото в пластмасови торби за самото погребение. Други нямат пари за гроб, така че заравят близките в задната си градина.“

Борхес каза, че е „наистина страховит“ проблемът за това как правилно да погребат мъртвите. Други венецуелци се съгласяват, че използването на „общи гробове“ в задния двор, е станало нещо стандартно.

Един венецуелец, който желае името му да не бъде публикувано, описва внезапната смърт на баща си в столицата Каракас миналата седмица. Семейството нямало автомобил, за да откара тялото в моргата. Отнело повече от един ден, за да транспортират тялото.
И дори тогава семейството трябваше да каже сбогом на родителя – нямали пари за погребение и църковна служба, и се надявали тялото да бъде изгорено в някаква масова кремация.

Източник: БЛИЦ

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар