Home » Без цензура » Краят на политика Слави Трифонов дойде!
Краят на политика Слави Трифонов дойде!
Краят на политика Слави Трифонов дойде!

Краят на политика Слави Трифонов дойде!

Слави Трифонов се е отказал засега да прави партия и да гради политическа кариера

Дългия преценил, че инерцията, която набра покрай референдума си за смяна на политическата система отдавна е намаляла и сега шансовете му да влезе в парламента. Така че да може да бъде ако не управляващ, то поне балансьор между основните партии, вече клони към нула.

Тв водещият наскоро поръчал социологическо изследване, което да покаже какви са нагласите на избирателите към евентуален политически проект, създаден или подкрепен от него. За разлика от средата на 2018, когато партия на Слави Трифонов събираше симпатиите на около 25% от гласуващите.

Сега тази подкрепа е спаднала доста и възлиза едва на около 9-10%, твърдят запознати.

Мастити политически анализатори обяснили на Дългия, че неговите политически амбиции вече са попарени от президента Румен Радев. Който в началото на третата година от мандата си открито даде заявка за свой политически проект. Учиндолецът си дал сметка, че ще има много по-голямо политическо влияние като водещ в национална телевизия. Отколкото като евентуален политик, независимо дали е в или извън парламента.

Екипът на „Шоуто на Слави” също е подкрепил шефа си засега да замрази политическите си амбиции. В очакване или на по-добра ситуация, или пък изобщо да изостави подобни намерения. Както Трифонов, така и сценаристите на предаването си дали сметка, че на този етап енергията и обществените очаквания към тв водещия. Не могат да бъдат трансформирани в политически проект, който да се яви на предстоящите тази година евроизбори и местен вот. Дори при предсрочен парламентарен вот тази година засега Дългия също щял да пасува, а по-скоро да играе или за определена партия или срещу всички.

През последните пет години непрекъснато се говори, че Слави стяга партия, с която за разбие статуквото.

През лятото на 2017 г. гологлавият водещ написа писмо до медиите, в което обяви, че ще събира „хора, които да управляват страната”. Обещаваше да ги намери, да ги представи, а хората сами да решат дали те са достойни да заместят сегашната политическа класа. Тогава той заяви, че сегашните управници демонстрират некомпетентност и арогантност. След това обаче шоуменът преподписа договора си с Би Ти Ви и направи крачка назад и някак си се отказа реално да „измете оялите се политици”, като заложи най-вече на скечовете срещу всички представители на властта.

Трифонов припозна каузата на майките на децата с увреждания и продължава да защитава техните искания, носейки тениска с надпис „Системата ги убива”. В същото време обаче всички забелязаха затоплянето на отношенията между. Дългия и ГЕРБ след гостуването на премиера Бойко Борисов в „Шоуто на Слави” в края на ноември 2018 г. Прави впечатление, че острата критика водещия е насочена. Най-вече към президента Румен Радев и съпругата му Десислава, която е бивша секретарка на Трифонов.

В момента президентът Радев е българският политик с най-висок рейтинг и фигурата. Която е най-ярък отрицател на управлението на ГЕРБ. Това доказва и сегашните намерения на Слави по-скоро да играе със съществуващите партии. Отколкото да създава свой проект към настоящия момент.

Източник: HotArena.net

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

3 коментара

Вашият коментар

x

Check Also

Петко от Лясковец пак съди магистрати за милиони

Петко Петков от Лясковец пак се закани да съди магистрати за близо 2 млн. лева ...

Разследващите не могат да разбият паролите на Кристиян

Разследващите се сблъскали с тотален отказ за съдействие от страна на Кристиян Бойков и неговите ...

Иран обвини САЩ в икономически тероризъм

Иранският министър на външните работи Мохамад Джавад Зариф отново разкритикува „икономическия тероризъм“ на САЩ, наложили ...

Снеха обвиненията срещу Кевин Спейси

Снеха обвиненията за сексуално посегателство срещу актьора Кевин Спейси заради отказ на обвинителя да свидетелства. ...

Корупцията е справедливост

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. Една ...

Повреден кабел и отказало реле оставили Ню Йорк на тъмно

Спирането на електричеството в Ню Йорк тази събота се е дължало на повреда на разпределителен ...