Home » България » Корнелия Нинова алармира: Унищожават транспортния бранш, хиляди ще останат без работа!
Корнелия Нинова алармира Унищожават транспортния бранш, хиляди ще останат без работа!
Корнелия Нинова алармира Унищожават транспортния бранш, хиляди ще останат без работа!

Корнелия Нинова алармира: Унищожават транспортния бранш, хиляди ще останат без работа!

Корнелия Нинова се противопоставя категорично на проекта „Макрон“!
Лидерът на БСП Корнелия Нинова избухна в мрежата преди броени минути. Тя е категорично против скандалния проект „Макрон“, който буквално унищожава работещите в сферата на транспорта у нас.

„За нас проектът „Макрон” е антиевропейски, защото погазва основен принцип на Европейския съюз за свободно движение на хора и стоки. Той разделя Европа на малки и големи държави, на Изток и Запад, на център и периферия.
Това е тежък удар върху икономиката на България, означава унищожаване на транспортния бранш и загуба на работни места. Смятаме, че правителството на Бойко Борисов проспа възможността да защити българския национален интерес и обрече българските транспортни фирми.

Като председател на Съвета на Европейския съюз, когато имахме по-големи възможности, докато се прегръщаше и потупваше с европейските лидери в името на ПР-а, Борисов зае следната позиция: България, като председател, не може да взема страна и трябва да се държи неутрално.

До месец май българското правителство не е имало официална позиция в защита на българския интерес. През месец май, по наше искане, парламентът взе решение, с което задължи правителството да изрази такава позиция.

Винаги сме били последователни по тази тема. През последните дни с БСП бяха проведени разговори от транспортния бранш и ние ще се включим в протеста. Георги Свиленски, като член на транспортната комисия, ще пътува и ще бъде в Брюксел – ще участваме в протестите.

Това обаче не е достатъчно, за да се реши въпросът. Ето защо, ще пуснем искане до нашето политическо семейство, до г-н Удо Булман, който е председател на групата на социалистите и демократите в ЕП, до г-н Тимерманс, който е водещият ни кандидат за председател на Европейската комисия, с искане да разговарят с колегите социалисти от другите социалдемократически и социалистически партии за подкрепа на позицията на България.

Важно е да бъдат търсени съюзници в този момент, макар закъснението на правителството. Нека премиерът да се обърне към г-жа Меркел и г-н Макрон и да поиска подкрепа, за да помогне на българския национален интерес, както и на този- на други държави от Централна и Източна Европа.

Ако този въпрос не бъде решен в полза на българския национален интерес и на останалите държави в нашето положение, ние смятаме, че най-доброто решение е този Европейски парламент да остави решаването на проблема на следващия.

Този ЕП е на финала си – остават му 3-4 месеца. Не е нормално и логично, в последните месеци, да решаваш въпрос, който ще определя бъдещето на Европа“, категорична е Корнелия Нинова./razkritia.com

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар