Home » Свят » Консерваторите спешно за Брекзит

Консерваторите спешно за Брекзит

Започва годишната конференция на британските консерватори, на която премиерът Борис Джонсън ще има прекрасна възможност да агитира за обещания от него Брекзит на всяка цена, предаде Франс прес.

Очаква се месец преди обявената крайна дата за напускане на ЕС Консервативната партия да категорична и единна позиция за Брекзита, смята Константин Фрейзър, анализатор от компанията за проучвания на пазара TS Lombard. Избран от членовете на Консервативната партия, Джонсън получи премиерския пост в края на юли, представяйки се за спасителят на Брекзита. Той обеща Великобритания да напусне ЕС на 31 октомври, независимо дали е сключено споразумение за напускане, което да намали сътресенията в британската икономика. Оттогава той преследва тази цел, въпреки че стратегията му се сблъсква със системната съпротива на парламента.

Джонсън е заложил репутацията си на обещанието, че страната ще излезе от ЕС на 31 октомври, но засега е много трудно да си представим как може да се случи това, подчертава Фрейзър и прогнозира, че реакцията на премиера ще бъде „да засили конфронтацията“ с парламента.

Има опасност агресивният подход на премиера да отблъсне по-умерените консерватори. Някои от тях, включително бившият финансов министър Филип Хамънд, няма да участват в конференцията.

Вчера Хамънд изрази пред в. „Таймс“ съжаление, че партията на торите е обхваната от „идеологическо пуританство, което не толерира различното мнение“. Повечето консерватори обаче си затварят очите, щом стратегията работи.

Великобритания
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Двама задържани в Осло

Норвежката полиция съобщи, че е арестувала въоръжен мъж и жена във връзка с кражбата на ...

Домусчиев отново хвали разследващите си журналисти

Васко и Тина чупят рейтингите по гледаемост! И не само това. Водещата телевизия за пореден ...

Разследват дали Турция е използвала химическо оръжие

Експертите от Организацията за забрана на химическите оръжия проверяват достоверността на твърденията на сирийските кюрди, ...

Борис Джонсън намекна за предсрочни избори

Британският министър-председател Борис Джонсън заяви, че ще се откаже от опитите си да получи одобрението ...

Президентът: Приятелството е най-големият капитал между България и Япония

Държавният глава и съпругата му Десислава Радева участваха на церемонията по интронизация и на приема ...

САЩ дадоха зелена светлина на Северна Македония за НАТО

Сенатът на САЩ ратифицира протокола за членство на Северна Македония в НАТО с 84 гласа ...