Home » Свят » Конфликтът в Иран може да се разрасне неудържимо

Конфликтът в Иран може да се разрасне неудържимо

„Всеки конфликт в района на Залива може да се разрасне неудържимо”, каза за аг. „Фарс” ирански генерал. Коментарът идва в резултат на сваления по-рано през седмицата американски дрон и решението на Доналд Тръмп да отмени военен удар, при който е можело да загинат 150 души. Така американският президент заяви ясно, че е готов на диалог с Техеран.

На свои ред Иран заяви, че ще реагира „твърдо” на всяка заплаха. „Ако в района избухне конфликт, никоя страна няма да е способна да контролира обхвата и времетраенето му. Американското правителство трябва да действа отговорно, за да защити живота на американските войници, като избягва неподходящо поведение в района” е мнението на генерал Голамали Рашид.

„При цялото уважение към факта, че на 150 иранци бе спестена жестока съдба, истински важното нещо е американската политика, която служи на интересите на света и на Израел, като пречи на Иран да се сдобие с ядрени оръжия“, каза на свой ред израелският министър за регионалното сътрудничество Цахи Ханегби. Той обаче не изключи опасността Вашингтон да удари иранците при провокация срещу САЩ в Залива.

Ирански депутати скандираха „Смърт на Америка!“ на парламентарна сесия, в която заместник-председателят на парламента Масуд Пезешкиан обвини САЩ, че те са „истинският световен терорист“. „Америка е истинският терорист в света, като сее хаос в разни страни, дава усъвършенствани оръжия на терористични групировки, създава несигурност и въпреки това казва: „Елате да преговаряме“, каза Пезешкиан в началото на заседанието, което се предаваше на живо по държавното радио.

Иран (Ислямска Република)
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Ево Моралес – безславният край на една политическа икона

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. Твърдят, ...

Левски преговаря с ключов играч

Ръководството на Левски започва офанзива по подписването на нов договор с халфа Кали Тиам, съобщава ...

Вашият хороскоп за днес, 13.11.2019 г.

Хороскоп от astrohoroscope.info Овен Днес светът ще е точно такъв, какъвто сте желали да го ...

БСП посреща китайски медици в столицата

6-членна китайска делегация от провинция Фудзиен, включваща водещи лекари и университетски преподаватели, ще посети днес ...

Приходите на хотелите с 1,5% ръст до 166 млн. лв.

Приходите на хотелите от нощувки през септември са 166,7 млн. лв., което е с 1,5% ...

Борисов: Данъците си остават тези

„Данъците си остават тези. Мощно инвестираме в образование, здравеопазване, спорт, култура и археология. Ще продължим ...