Home » България » Компания, усвоила над 1 млрд., подхваща ремонтите в центъра на София

Компания, усвоила над 1 млрд., подхваща ремонтите в центъра на София

7 компании ще отговарят за реконструкциите и аварийните ремонти по софийските улици за следващите 4 години. Тази обществена поръчка е една от най-големите на Столичната община с прогнозна обща стойност от близо 117 милиона лева.

TrafficNews показва кои фирми ще ремонтират софийските улици и булеварди, както и кои пътни артерии са заложени за реконструкция.

Това, което прави впечатление в две от позициите – за зони от централна градска част и северозападните квартали, е ниската стойност, за която ще се извършват ремонтните дейности. Освен планираните ремонти, фирмите ще трябва да реагират на аварийни ситуации по трасетата. Дейностите, предвидени в договора са от цялостно преасфалтиране до кърпежи и реконструкция на пешеходни зони.

Двете фирми могат да усвоят до 16,6 милиона лева за дейностите, изискани от Възложителя.

В Зона I, включваща централните квартали „Витоша”, „Лозенец” и „Триадица”, ще отговаря „Трейс Груп Холд” АД.

“Tрейс” ще ремонтира участъци от няколко големи булеварда – „Евлоги и Христо Георгиеви”, „Никола Вапцаров”, „Цар Борис III” и „Симеоновско шосе” и „П.Ю.Тодоров”. Освен тях ще отговаря и за малки квартални улици в трите квартала като „Козяк”, „Панорамен път” и др.

Според търговския регистър капиталът на „Трейс Груп Холд”АД е на стойност от 24 200 000 млн. лв. с управител Боян Стоянов Делчев, а в управителния съвет влизат Росица Йорданова Динева – Георгиева и Десислава Иванова Любенова. От началото на годината „Трейс” участва в две обществени поръчки към Столична община на стойност 8,4 млн. лв. и 11, 5 млн. лв. През последните години компанията е усвоила над 1 млрд. лева по различни европейски програми и поръчки на държавата и общините.

В другата си част обществената поръчка засяга кварталите „Овча купел”, „Красно село”, „Красна поляна” и „Банкя”. Те ще бъдат поддържани от фирмата „ДЗЗД Банкя Зона 2”.

Фирмата ще отговаря за участъци от няколко големи булеварда – „Христо Ботев“, „Акад. Иван Е. Гешов“, бул. „Ген. М. Д. Скобелев“ , „Вардар“ и „Възкресение“. Освен по булевардите фирмата ще кърпи и по 8 улици в кварталите, попадащи в предвидената зона като улица „Вечерница”, „Боряна”, „Дойран” и др.

„ДЗЗД Банкя Зона 2” е консорциум от 3 други фирми – „Инжстройинженеринг ЕООД”, „Автомагистрали София” ЕООД и „Пътища София” ООД.

Първата е с капитал от 730 000 лева, управлявана от Милен Гочев и Пламен Стилянов. Участвала е обществени поръчки на обща стойност 377 милиона лева, а в последните години печели предимно в община Варна и Добрич.

Втората с едноличен собственик Методи Аврамов притежава капитал от близо 540 000 лева. Досега участва в една обществена поръчка през 2008 г. в община Вълчи дол на стойност 90 000 лева.

Капиталът на „Пътища София” ООД според търговския регистър е едва 40 лева, а управителите – Константин Георгиев и Мария Петрова.

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Porsche Taycan отвътре

Porsche продължава да подгрява публиката за дебюта на първия си електромобил с изображение на интериора. ...

Германска телевизия: В България всичко е позволено

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. От ...

Нов заем! А, честито!

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. На ...

12 години десните и БСП продаваха мача на ГЕРБ

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. Макар ...

Медиите в Италия: Десподов се бунтува

Публикация на Кирил Десподов в социалните мрежи разбуни духовете в Италия. Изданието centotrentuno.com реши, че ...

Влогърка трупа милиони, докато я гледат как яде (ВИДЕО)

Да гледаш как някой се храни, често пъти може да се окаже доста отблъскващо, особено ...