Home » България » Компания, усвоила над 1 млрд., подхваща ремонтите в центъра на София

Компания, усвоила над 1 млрд., подхваща ремонтите в центъра на София

7 компании ще отговарят за реконструкциите и аварийните ремонти по софийските улици за следващите 4 години. Тази обществена поръчка е една от най-големите на Столичната община с прогнозна обща стойност от близо 117 милиона лева.

TrafficNews показва кои фирми ще ремонтират софийските улици и булеварди, както и кои пътни артерии са заложени за реконструкция.

Това, което прави впечатление в две от позициите – за зони от централна градска част и северозападните квартали, е ниската стойност, за която ще се извършват ремонтните дейности. Освен планираните ремонти, фирмите ще трябва да реагират на аварийни ситуации по трасетата. Дейностите, предвидени в договора са от цялостно преасфалтиране до кърпежи и реконструкция на пешеходни зони.

Двете фирми могат да усвоят до 16,6 милиона лева за дейностите, изискани от Възложителя.

В Зона I, включваща централните квартали „Витоша”, „Лозенец” и „Триадица”, ще отговаря „Трейс Груп Холд” АД.

“Tрейс” ще ремонтира участъци от няколко големи булеварда – „Евлоги и Христо Георгиеви”, „Никола Вапцаров”, „Цар Борис III” и „Симеоновско шосе” и „П.Ю.Тодоров”. Освен тях ще отговаря и за малки квартални улици в трите квартала като „Козяк”, „Панорамен път” и др.

Според търговския регистър капиталът на „Трейс Груп Холд”АД е на стойност от 24 200 000 млн. лв. с управител Боян Стоянов Делчев, а в управителния съвет влизат Росица Йорданова Динева – Георгиева и Десислава Иванова Любенова. От началото на годината „Трейс” участва в две обществени поръчки към Столична община на стойност 8,4 млн. лв. и 11, 5 млн. лв. През последните години компанията е усвоила над 1 млрд. лева по различни европейски програми и поръчки на държавата и общините.

В другата си част обществената поръчка засяга кварталите „Овча купел”, „Красно село”, „Красна поляна” и „Банкя”. Те ще бъдат поддържани от фирмата „ДЗЗД Банкя Зона 2”.

Фирмата ще отговаря за участъци от няколко големи булеварда – „Христо Ботев“, „Акад. Иван Е. Гешов“, бул. „Ген. М. Д. Скобелев“ , „Вардар“ и „Възкресение“. Освен по булевардите фирмата ще кърпи и по 8 улици в кварталите, попадащи в предвидената зона като улица „Вечерница”, „Боряна”, „Дойран” и др.

„ДЗЗД Банкя Зона 2” е консорциум от 3 други фирми – „Инжстройинженеринг ЕООД”, „Автомагистрали София” ЕООД и „Пътища София” ООД.

Първата е с капитал от 730 000 лева, управлявана от Милен Гочев и Пламен Стилянов. Участвала е обществени поръчки на обща стойност 377 милиона лева, а в последните години печели предимно в община Варна и Добрич.

Втората с едноличен собственик Методи Аврамов притежава капитал от близо 540 000 лева. Досега участва в една обществена поръчка през 2008 г. в община Вълчи дол на стойност 90 000 лева.

Капиталът на „Пътища София” ООД според търговския регистър е едва 40 лева, а управителите – Константин Георгиев и Мария Петрова.

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Битката за Истанбул – последен рунд (СНИМКИ)

Кандидатите за кмет на Истанбул Бинали Йълдъръм от управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) ...

Русия засега е пас за Ормузкия проток

Русия няма намерение да засили военното си присъствие в района на Ормузкия проток след неотдавнашните ...

Седмокласниците ще пишат по вариант №1 на матурата по български език

Започват матурите след 7 клас. В 7. 00 часа в Министерството на образованието беше изтеглен ...

Кръстиха селище на името на Доналд Тръмп

На официална церемония беше направена първа комка на новото израелско селище „Рамат Тръмп”. То ще ...

Турски шпионин предупредил ЦРУ за 11 септември

Основателят на контратерористичното звено към турската Национална разузнавателна агенция (МИТ) твърди, че е предупредил ЦРУ ...

Катастрофа между кола и мотор в София. Има пострадали

Двама младежи пострадаха при катастрофа между лек автомобил и мотор на кръстовището между бул. „България“ ...