Home » Бизнес » Колко струва един абитуриент на родителите си?

Колко струва един абитуриент на родителите си?

С наближаването на баловете идва и въпросът колко струва церемонията по завършването на средното образование за родителите на един младеж. Костюм, обувки, автомобил и ресторант са само няколко от разходите, които трябва да се покрият преди абитуриентският бал. Зрелостниците имат и изпращане от училището, което е допълнителен разход, тъй като повечето решават вечерта да отидат в някое заведение или нощен клуб, а някои дори подготвят отделен тоалет за този ден.

Ако трябва да се определи някаква конкретна цифра за цената на един абитуриент, то може би тя е някъде между 3000 и 4000 лева. Сумата ще бъде различна в зависимост от това дали зрелостникът е момиче или момче.

При момичетата приготовленията за бала са по-дълги. Първото, от което ще имат нужда, е тоалет, като той може да бъде от около 200 до над 1000 лева, в зависимост от претенциите и възможностите. Обикновено втората стъпка са обувките, те струват от около 80 до над 200 лева. Следваща стъпка в изготвянето на визията е чантата – нейната цена може да бъде от 60 до над 300 лева. Повечето дами избират и бижута за да завършат тоалета си, като това може да струва от 30 до няколко стотин лева. Финалният щрих при дамите са прическа, грим и маникюр – в зависимост от сложността цените варират между 70 и отново няколко стотин лева.

Подготвянето на бала за момче е доста по-лесно, тъй като за повечето момчета покупките се свеждат до костюм и обувки. Мъжките костюми са с цени от около 400 до над 1000 лева. Понякога е необходимо закупуване на риза за костюма отделно – това струва от 50 до над 100 лева. Някои момчета избират да добавят вратовръзка или папионка към тоалета си, което би добавило към финалната сума още около 20-30 лева. Обувките, в зависимост от марката, могат да бъдат от 70 до над 300 лева.

Има и някои разходи, които трябва да се поемат независимо от пола на зрелостника и те са – за ресторант или нощен клуб в деня на изпращането – около 50 лева; за ресторант в деня на бала – около 100-150 лева; дискотека, която е от 50 до 80 лева и, не на последно място, наем на автомобил за бала, който е около 150 до 300 лева. Освен зрелостниците, често и семействата им празнуват събитието, като се съберат за пийване и хапване в заведение. Кувертът обикновено струва от 30 до 50 лева на човек, а ако бъде нает и фотограф, за да се запамети цялото събитие, върху финалната сума се добавят още от 100 до 300 лева.

Показаните суми са примерни – възможно е балът да се вмести и в по-малък, а разбира се, и в по-голям бюджет. Всичко зависи от предпочитанията и възможностите на семейството. Често спестяването на пари започва година преди това или се налага да теглят кредит, за да сбъднат мечтания бал на детето си. Съществуват и кампании, които подканват зрелостниците да се явят на последният си ученически ден по тениски и да дарят парите, които иначе биха похарчили за осъществяването на абитуриентския си бал, на различни каузи. Ако имате нужда от бързи средства за празника Ви, не се колебайте да се доверите на cashcredit.bg

България
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

„Барометър България“: ГЕРБ 6/7, БСП 5/6, ДПС 2/3, ВМРО 1/2 (ГРАФИКИ)

Няколко дни преди изборите за Европейски парламент „Барометър България“ проведе финално експресно телефонно проучване за ...

Тереза Мей подава оставка утре

Британският премиер Тереза Мей се очаква да обяви оставката си утре, на 24 май, заради ...

Лудогорец с оферта към играч на Бенфика

Лудогорец е направил оферта за бразилския нападател Лукиняс от Авеш, пише португалското спортно издание „А ...

Четирима пострадаха на път за погребение

Четирима души пострадаха в пътен инцидент на пловдивския булевард „Марица Юг“ на път за погребение. ...

Столичните общински съветници не работят, отдали са се на агитация

Столичният общински съвет отново не работи, тъй като част общинските съветници участват в кампанията за ...

Наоми Кембъл на 49 г.! (СНИМКИ)

Прелестната Наоми Кембъл, която има над 40-годишна кариера, навърши 49 години на 22 май. Тя ...