Home » България » Колата на Благовеста изчезна „мистериозно“ в София, а развръзката е шокираща (ВИДЕО)
Колата на Благовеста изчезна „мистериозно“ в София, а развръзката е шокираща (ВИДЕО)
Колата на Благовеста изчезна „мистериозно“ в София, а развръзката е шокираща (ВИДЕО)

Колата на Благовеста изчезна „мистериозно“ в София, а развръзката е шокираща (ВИДЕО)

Абсурд на пътя: паркираш според правилата в София, заминаваш в командировка, а колата ти изчезва. Автомобилът се оказа репатриран заради направени промени, а собствениците платили 156 лева за престой на наказателен паркинг. От Центъра за градска мобилност признават, че са направили грешка и ще върнат парите.

В края на септември Благовеста Мекки-Цветкова паркира колата си в квартала, без да нарушава правилата за паркиране. Заминава за Япония в командировка. След няколко дни получава тревожно обаждане от България – автомобилът го няма. „Съпругът ми се обади в Япония и каза, че колата ни я няма“, спомня си Цветкова, цитирана от Нова телевизия.

Оказва се, че от Центъра са градска мобилност са променили правилата междувременно – поставили знак и маркировка за паркомясто за инвалиди, където е била паркирана колата на Цветкова. Така без да подозира, тя става нарушител и колата „изчезва“.

След ходене по мъките, обаждания в полицията издирването приключва – съпругът ѝ намира автомобила на наказателен паркинг. Мъжът отишъл да прибере колата от наказателния паркинг и му казали, че дължи пари за престой и ако не си я вземе, ще дължи още, обяснява съпругата му. Семейството плаща 156 лева, като не получават акт за нарушение. „От полицията не са направили акт, защото няма нарушение“, казва Цветкова.

Благовеста решава да си търси правата. „Някои ми казаха, „Ама 160 лева…., сега ще се разправяш ли?“ Не мога да се примиря, не искам да бъда наказвана безпричинно“, коментира жената, която е подала жалба.

От Центъра за градска мобилност признават, че са сгрешили. „Автомобилът е бил поставен на мястото преди слагането на знака. В случая госпожата има право, ще уважим жалбата и ще ѝ възстановим сумата“, каза Румяна Емилова от ЦГМ.

Институциите напомнят, че е отговорност на хората сами да се информират, ако правилата се променят, откога и как се въвежда „зелена зона“ например. „Автомобилът не е оставен в собствения двор, той е оставен върху общинска собственост“, каза Емилова.

Източник: БЛИЦ

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Северна Македония благодари на България

Президентът на Северна Македония Стево Пендаровски благодари за активната подкрепа, която България оказва на неговата ...

Партиите и мафията ръка за ръка поеха към светло бъдеще

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. Коментар ...

Как се справя Гебрюдер Вайс с намирането на кадри?

Кризата с намирането на качествени служители се задълбочава. Безспорен е и факта, че за по-голяма ...

Ето къде можем да купим електронна винетка

Електронна винетка може да се закупи онлайн вече както от www.vinetki.bg, така и от www.tollpass.bg. ...

БАН: Няма как учебниците да оневинят комунистическия режим

Всичките нови учебници по история за десети клас, включително и най-високо оценените, имат нужда от ...

Румен Радев поздрави Путин

Държавният глава Румен Радев поздрави президента Владимир Путин по случай 140-годишнината от установяването на дипломатически ...