Home » Свят » Кола се вряза в тълпа, празнуващи Нова година в Токио
Кола се вряза в тълпа, празнуващи Нова година в Токио
Кола се вряза в тълпа, празнуващи Нова година в Токио

Кола се вряза в тълпа, празнуващи Нова година в Токио

Девет души са били ранени, единият от тях – сериозно, когато мъж в кола се е врязал в тълпата, празнуваща настъпването на Новата година на прочута улица в Токио, съобщават полицията и медиите от японската столица, информира AFP.
С „намерение да убива“ 21-годишният Казухиро Кусакабе е нахлул в улица

„Такешита“ в модния квартал на Токио „Харадзюку“. Произшествието се е случило десет минути след началото на новата 2019 година, пояснява за AFP говорител на полицията.

Според националната телевизия ЕнЕйчКей, Кузакабе е заявил пред полицията, че е действал като „отмъщение за смъртното наказание“ и не е дал повече обяснения.
Свидетел е съобщил пред телевизионната камера: „Беше отвратителна сцена“.“Видях няколко човека да падат на улицата. Когато се доближих, видях и други паднали на земята. Докато стигна до мястото, парамедиците вече бяха там и помагаха на хората.“

Друг свидетел, който управлява магазин за дрехи в района, заявява: „Шокиран съм, че подобно нещо се случва на улица Такешита“.

Полицията незабавно е отрязала улицата. От преслужбата й са съобщили за френската телеграфна агенция, че един студент, който има сериозни наранявания, се оперира. Кузакабе е арестуван с повдигнато обвинение „съмнение за опит за убийство“.

Според местните медии, японецът е ударил общо осем души и на един се е нахвърлил на улицата. Самата улица е била затворена за коли, тъй като в района са се събирали веселящи се хора, за да посрещнат Нова година.
Улица „Такешита“ е пълна с малки магазинчета и е известна като център на младежката култура и мода в Япония. Всеки ден тя привлича десетки хиляди туристи от страната и чужбина.

За разлика от други големи градове посрещането на Нова година е относително тихо събитие. Няма зрелища с фойерверки, нито централно място, където да се събират шумни пияни групи.

Японците предпочитат в тази вечер да са със семействата си, а след това тихо да ходят в храмовете и да се помолят за добър късмет през новата година.

Източник: www.flashnews.bg

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар