Home » България » Кокаинът от Черно море вещае разстрели

Кокаинът от Черно море вещае разстрели

Извиращите от Черно море сакове с кокаин вещаят разстрели за мафиотите, които са се провалили с транспортирането на пратката. Това разкриха пред „Блиц“ източници от специалните служби.

Според криминалисти първоначално дрогата е била натоварена на кораб от Южна Америка и е трябвало да се изхвърли в морето, за да бъде претоварена на по-малък плавателен съд, с който да продължи пътя си до крайната дестинация – Западна Европа.

Все още не е ясна причината за пропадането на крупната пратка, която до момента е 170 килограма висококачествен кокаин на приблизителна стойност 35 млн. евро.

Предполага се, че малка част от забранената стока е била предназначена за българския пазар, и по-специално морските курорти, които са в очакване на летния сезон.

В България се консумират килограми месечно, но в Европа се изшмъркват по няколко тона.

До преди години България лежеше на балканския път на хероина – от Афганистан, Иран, през Турция, Балканите и Западна Европа. Те си избират местни хора, които да помагат в организацията на транспорта.

От службите твърдят неофициално пред „Блиц“, че представители на могъща наша групировка са били лично ангажирани с контролирането на пратката до момента, в който десетките килограми кокаин е трябвало да излязат от територията ни.

На българските мафиоти е била обещана не само част от дрогата за вътрешния пазар, но и солидна сума. Представителите на ъндърграунда, обаче са се провалили и сега треперят от страх, че могат да последват съдбата на Поли Пантев.

В средата на 2000-та година една от емблемите на криминалния преход плати с живота си заради недоставени 600 килограма кокаин по пътя от България към няколко държави от Западна Европа (също както откритата сега дрога в Черно море).

Преди около 19 години кокаинът влиза в консервни кутии от риба през Гърция, след това е разтоварен в склад на завода за безалкохолни напитки „Агрима“ в Благоевград. Десетките бели пакети са разхвърляни в цял тир консерви. Но местният сикаджия Кирил Цветанов-Буята решава, че може да открадне тира. Той нарежда на друт свой авер да разбие склада и да подкара тира, който по-късно изчезва безследно. Белгийците побесняват от изчезналата дрога за около 20 млн. евро. Следват няколко срещи на Поли със Сретен Йосич, на които българинът обещава да плати.

Той действително започва да събира парите, като търси пари назаем от всички най-големи имена в контрабандата на дрога и стоки, включително и Иван Тодоров-Доктора. Причината е, че Поли Пантев е дал над 10 млн. долара в къщата „Амигос” и връщането им би могла да спаси главата му

Това обаче не се случва. 6-те месеца отсрочка, дадени на Поли Пантев, минават бързо. Той сякаш предчувства какво има да става и заминава към Аруба, за да организира своя доставка, с печалбата от която да се разплати с хората на Сретен Йосич.

На 9 март 2001 г. Поли Пантев е разстрелян в хотел „Сонеста” в Оранестад с 4-ри куршума. Той е убит, докато излиза от централния вход на хотела. Тогава двама души на мотор минават покрай него и започват да стрелят. Местното разследване сочи, че това са двама словенци, или поне със словенски паспорти на имената на Папунич и Раданович.

Убийството на Поли Пантев не решава проблема с 600-те кила кокаин. Твърди се, че поне още 8 убийства са свързани с прословутия кокаин всички приписани на Сретен Йосич.

Първото е на близкия до Поли Пантев Иван Стоянов-Кубето през лятото на 2001 г. Следващият е Евгени Стефанов-Женята през 2003 г., през 2004 г. идва ред на бай Миле, в началото на 2006 г. изчезва завинаги Кирил Цветанов-Буята. Същата година си отива Иван Тодоров-Доктора. Твърди се, че Сретен Йосич стои зад разстрела и на Косьо Самоковеца през декември 2003 г.

Нищо чудно към мъртвите бандити в отвъдното да се присъединят и други техни „колеги“ от съвременния престъпен свят.

Какво пък – добрите момчета отиват в Рая, лошите, където си поискат…

България
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Няма такава държава

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. Вече ...

Треньорът на Марибор: Лудогорец е фаворит

Старши треньорът на Марибор Дарко Миланич беше доволен от футболистите си след нулевото равенство срещу ...

Варна е кино и любовна лудост

От днес, 23 август, морската столица се превръща в световна сцена на киното. Фестивален и ...

Да убием лекаря

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. Върху ...

Мечка уби конете на депутат

Депутат от долната камара на руския парламент – Държавната дума, разкри, че мечка е убила ...

Not great, not terrible – некадърниците на ГЕРБ

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. Сещате ...