Home » Свят » Кой ще живее в най-мистериозния и скъп небостъргач в САЩ?
Кой ще живее в най-мистериозния и скъп небостъргач в САЩ?
Кой ще живее в най-мистериозния и скъп небостъргач в САЩ?

Кой ще живее в най-мистериозния и скъп небостъргач в САЩ?

Кула с височина около 300 метра, която се извисява над южната част на Централния парк в Ню Йорк, все още не е завършена, но вече е придобила репутацията на най-ексклузивната жилищна сграда в града. По информация на www.usa.one, и на най-секретната.

Строителят категорично отказва да публикува снимки на интериора на апартаментите, а главният изпълнителен директор не е дал нито едно интервю. Но понеже реализирането на проекта върви към своя край, в медите започват да се появяват информации за цени, които варират между 12 и 250 милиона долара, както и и имената на някои купувачи, решили да се обзаведат с „гнезденце“ в тази сграда.

Като един от най-вероятните обитатели се споменава милиардерът Дениъл Оч – основател, генерален и изпълнителен директор, както и председател на борда на директорите на огромната хедж фондова компания  Och-Ziff. Друг е Андpю Зapo, собственик на компанията Cavalrу Portfolio Services, и неговата съпруга – актрисата Лoиc Poбинc. Като владелец на жилища в мистериозната сграда се споменава още изпълнителният директор на Stonehenge Management, кoмпaния за недвижимо имущество в Манхатън.

Някои източници твърдят, че жилища в секретната кула са купени още от музиканта Стинг и съпругата му Труди Стайлер. Мениджърът на хедж фондове Кенет Грифин пък е подписал договор за покупката едновременно на няколко апартамента с обща стойност над 200 милиона долара.

Ако Грифин обедини всичките апартаменти в един голя, то той ще се превърне в най-скъпото жилище, продавано някога в САЩ.

Много от подписаните договори се отнасят към златните дни на 2015 година, когато пазарът в Манхатън процъфтяваше.

В момента обаче пазарът търпи спад, а скъпите жилища в Манхатън с лопата да ги ринеш. Някои агенти се надяват, че продажбите на апартаменти в засекретената нова постройка ще придадат тласък на пазара. Други твърдят, че небостъргачът на 220 Central Park South е твърде необичайна сграда за пазара. особено отчитайки невероятната цена за квадратен метър, счупила рекорда от 13 000 долара, отчетени през 2012 година в съседния жилищен комплекс на 15 Central Park West.

Впрочем, както стана известно, общата печалба, която планира да получи строителят от небостъргача, е около 1 милиард долара.

 

Източник: БЛИЦ

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

НАСА разследва първото космическо престъпление

НАСА разследва първото космическо престъпление, предава BBC, цитирано от македонското електронно издание „МКД“ Става дума ...

Играта на играчките 4 с огромен успех

Четвъртата част на поредицата „Играта на играчките“ успя да регистрира приходи от над $ 1 ...

Първи смъртен случай заради електронна цигара

Здравните власти в щата Илинойс съобщиха за смъртта на пациент, развил тежка белодробна болест, след ...

Тръмп заплаши Франция с мита, каквито не са виждали досега

Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп пристигна във френския курорт Биариц, където от днес до ...

Туск за срещата на Г-7: Тежко изпитание!

Започващата днес среща на върха на Г-7 ще бъде тежко изпитание за единството и солидарността ...

Тръмп: Ким обича да изстрелва ракети

Американският президент Доналд Тръмп реагира необичайно за него меко относно последните ракетни изпитания на Северна ...