Home » България » Кметът на „Северен“ – участник в апробиране на иновативна детска игра

Кметът на „Северен“ – участник в апробиране на иновативна детска игра

Децата ни днес прекарват поне два часа дневно в игра със смартфона или компютъра – така твърди статистиката. Съвременните малчугани не познават игрите от детството на родителите и бабите си. Този всеизвестен факт е отправната точка на учителите от ДГ „Бреза“ за новаторска работа с децата – чрез игри върху интерактивен под да се демонстрира на родители и общественост как възпитаниците им могат да се развиват и двигателно, и познавателно, и емоционално-волево.

Откритият урок, на който специални гости бяха родителите на децата, предизвика интереса и на кмета на района инж. Ральо Ралев, който е причастен към всички значими събития в живота на образователните институции в „Северен“. С него бяха и образователни експерти, нетърпеливи да наблюдават ефекта от иновативното приложение, което навлиза в игровите занимания на децата. Нели Димитрова, директор на детското заведение, като поздрави развълнуваните малчугани и многобройните гости, призна, че и за нейния екип иновативният урок е интересно предизвикателство, което поставя на проверка стереотипите в работата на детския учител.

Интерактивната подова система FluurMat, създадена именно за децата на ДГ „Бреза“, бе успешно апробирана и оправда напълно големите очаквания на всички присъстващи. Тя дава възможност за спонтанно задържане на детското внимание върху бързо променяща се игрова ситуация, при която детето енергично търси решение, като работи в сътрудничество с останалите участници в играта.

Експериментът бе подпомаган от създателя на интерактивния под Стефан Ставрев, който ръководеше игрите „Намери предмета“ и „Къртичета“, в които проличаха възможностите за развитие на детската наблюдателност, съобразителност и бързина на реакциите. Всички гости се убедиха, че емоционалният градус по време на игрите е висок, но не пречи на детската креативност.

Впечатлен от видяното, инж. Ралев сърдечно поздрави директора и учителите на ДГ „Бреза“, прекрасните деца и родителите им, като призна, че завижда на малчуганите за интерактивния под, който занапред несъмнено ще бъде важен елемент от развиващите детски игри в ДГ „Бреза“.

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Тръмп заплаши Франция с мита, каквито не са виждали досега

Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп пристигна във френския курорт Биариц, където от днес до ...

Туск за срещата на Г-7: Тежко изпитание!

Започващата днес среща на върха на Г-7 ще бъде тежко изпитание за единството и солидарността ...

Жена от народа с минало в излишък

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. Вагонът ...

Ердоган отлита за Русия

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган ще бъде във вторник на еднодневно посещение в Русия, потвърди ...

Радев: На Шипка на клеветата строшен бе зъбът

В жарките дни на август 1877 година съдбата на българския народ бе на кръстопът. Надеждата ...

Десподов: Продължавам да бъда футболист на Каляри

Най-добрият български футболист за 2018 година Кирил Десподов отрече слуховете, че се разделя с Каляри. ...